24.3.06

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

На данашњи дан, пре седам година, НАТО је отпочео агресивни рат против Савезне Републике Југославије. Током 78 дана рата погинуло је 1002 припадника Војске Југославије и око 3000 цивила.

Као повод за рат искоришћен је лажирани масакр у селу Рачак. Шеф мисије ОЕБС-а Вилијем Вокер, по налогу владе САД, је окршај српске полиције и терористичке ОВК покушао да представи као масакр над цивилима. Потом су дошли лажни преговори у Рамбујеу, где је ултимативно тражено од СРЈ да прихвати окупацију НАТО пакта.

Поред правог, против српског народа, вођен је и медијски рат незапамћених размера. Причало се о 100.000 побијених Шиптара, о милионима избеглица, да би истраге на крају показале да је на Косову и Метохији погинуло свега 3000 људи свих националности и под различитим околностима.

Након 78 дана рат је окончан Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244 Савета Безбедности УН који јасно каже да је Косово и Метохија део СРЈ односно СЦГ као правног наследника.

Рат је донео многе жртве, али и велике подвиге. Највећи подвиг је несумњиво обарање "невидљивог" авиона Ф-117А. Не треба заборавити ни херојска дела мајора Радосављевића и бранитеља карауле "Кошаре".

Симбол невиних жртава је свакако трогодишња девојчица из Батајнице Милица Ракић. Поред овога, ту је и страдање 16 радника РТС 24.априла 1999 године, а које су "демократе" бесрамно искористиле за политички обрачун.

Од 1999. године до данас са Косова и Метохије убијено је десетине Срба, а протерано је преко 250.000. Порушено је и попаљено преко цркава и хиљаде кућа чији су власници Срби.

На нама је да никада не заборавимо на невине жртве злочиначког подухвата НАТО. Не смемо никада да пристанемо на лажи да је наша држава планирала било какав злочин над Албанцима који живе на косову и Метохији. И не смемо никада пристати на историјске фалсификате који покушавају да порекну да је Косово и Метохија извор српства. Косово и Метохија су свете српске земље и тако ће и остати.

НЕКА ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА ЖРТВАМА ОТАЏБИНСКОГ РАТА ИЗ 1999. ГОДИНЕ!

No comments: