5.4.06

О бесмислу пацифизма

Немам намеру да доказујем било коме да не желим рат, поготово не глобалистима и мултикултуралистима у Србији којима је све осим потпуног пристанка на уништења српског народа позив на рат. О томе шта је рат заиста одавно је, без имало увијања,
дефиницију дао човек који је о томе знао много више од мене и њих заједно.

Један од манира мондијалиста из Србије је да, уз сво залагање на речима за толеранцију и поштовање другачијег мишљења, сами себи дају монопол на демократичност и жељу за миром. Њихова омиљена парола је да "мир нема алтернативу". Друга битна карактеристика горепоменуте политичке групације је идолопоклонство према свему што долази из САД и земаља Европске Уније. Имајући то у виду погледајмо шта о онима који траже мир по сваку цену кажу неки од квинтесенцијалних личности из тог поднебља:

Винстон Черчил:

"Ако нећете да се борите за оно што је праведно када можете лако победити без крвопролића,
ако нећете да се борите када је победа осигурана без много напора,
доћи ћете до тачке када ћете морати да се борите када су сви изгледи против вас а шансе за преживљавање мале.
Може бити и још горе: можда ћете морати да се борите када нема никаве наде за победу,
јел ће бити боље нестати него живети у ропству."Џорџ Вашингтон:

"Ако желимо да осигурамо мир, најмоћнији инструмент нашег просперитета, сви морају знати да смо у сваком тренутку спремни за рат."


Бенџамин Франклин:

"Друштво које је спремно да се одрекне дела своје слободе да би добило нешто сигурности не заслужује ниједно, а на крају ће изгубити обоје."


Винстон Черчил, коментаришући минхенски споразум:

"Изабрали сте срамоту да бисте избегли рат. Добили сте срамоту, а имаћете и рат."


Џон Стјуарт Мил:

"Рат је ужасна ствар али не и најужаснија од свих ствари. Декадентно и деградирано стање моралног и патриотског осећања које мисли да ништа није вредно рата је много горе. Особа за коју не постоји ништа за шта је вредно борити се и ништа што је важније од личне безбедности је бедно биће и нема шансе да буде слободно осим ако га таквим не чине напори бољих људи од њега."


Сун Цу је још пре три хиљаде година написао да је рат питање живота и смрти једне државе и до данас се ништа није променило. Државе и народи неспремни за борбу, који користе сваки изговор да је избегну, у основи су се одрекли свог права на постојање. Колико год да то звучи сурово, то је реалност и то је до данас показала историја. Али, као и обично, међу нама су се нашли неки паметњаковићи да нам продају утопије које могу значити смртну пресуду за Србе.

1 comment:

nedodirljivi said...

О тим паметњаковићима које си споменуо у последњој реченици своју реч даде и бесмртни Нушић још почетком оног века:

"У Србији прилике су таке, бабе славе - презиру јунаке.
Зато и ви не мучите се џабе, српска децо постаните - БАБЕ!"


Поздрав