9.5.06

Не дајмо 9. мај!

Деветог маја 1945, неколико минута после поноћи, фелдмаршал Кајтел је у берлинском предграђу Карлхорст потписао акт о безусловној капитуалцији нацистичке Немачке. Пуних шест година се проливала крв, погинуло је преко 50 милиона људи а већина европских земаља су претворене у рушевине. Поред материјалне, десила се и незапамћена морална и духовна деструкција. Нацисти су бацили под ноге све конвенције, писане и неписане, и прокламовали право бруталне силе и поступали у складу са тим. У Другом светском рату је и српски народ поднео огромне жртве како у борби против окупатора тако и цивилне од којих је највећи број страдао у усташком геноциду у тзв. НДХ.

Шта се дешава данас? Девети мај проглашен је за тзв. Дан Европе, а датум проглашен као симбол уједињења Европе. То је један бестидни историјски ревизионизам. Чињенице говоре да су термин "европска заједница" први употребили нацисти да би својим освајачким походима дали "напредан" карактер. Осим тога, земље и нације које су се бориле против Хитлера нису то чинили у име некаквог уједињења Европе, већ напротив, да би очували своју националну егзистенцију. И треће, најважније, већина чланица и оснивача Уније су били или некадашње силе Осовине или њихови савезници или окупиране земље. Нација која је поднела највеће жртве у рату против нациста и која је де факто тај рат и добила, Русија, односно некадашњи СССР, није ни близу ЕУ, чак ни не преговара о чланству.

Девети мај данас отимају евроатлантисти и њихове агентуре у Србији не само историјским фалсификатима преувеличавајући своју улогу у сламању нациста а омаловажавајући совјетску, већ покушавајући да се представе као идеолошки настављачи антихитлеровске борбе. Ако се има у виду да су евроатлантисти поборници агресивне идеолошке империје која не преза од освајачких ратова да би постигла своје циљеве, њихово својатање Дана победе је више него гротескно.

Наши дедови су у Другом свестком рату гинули да би отерали окупатора. Стаљин се позивао на Александра Невског, Суворова, Кутузова, Мајку Отаџбину. Черчил је рекао да је битка за Британију "њен најсветлији тренутак". Нико од њих се није позивао на Европу и на њено уједињење, већ на слободу своје земље и ослобођење поробљених. Не дозволимо групици издајника да нас након 60 година баци у ропство, црње од било којег другог до сада у историји, потпомогнуто "механизмима изопачене науке".

3 comments:

Anonymous said...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anonymous said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

Anonymous said...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»