1.6.06

И шта рећи после свега?

Признајем, исход референдума у Црној Гори ми је веома тешко пао. Било ми је тешко да поверујем да Мило може да намакне 55% али успео је. На који начин, видели смо: гласање "подобних" Црногораца из Србије, потплаћивање, гласање људи са Косова и Албаније...Било је за очекивати да ће жалбе бити одбијене. Шта друго очекивати од људи који су рекли да не могу да гласају Црногорци у Србији а могу људи из Немачке и Америке који су можда два пута у животу видели Црну Гору?

Ионако политички дезоријентисани и необразовани народ у Србији сада се љути на "Црногорце" и говоре да су нам забили нож у леђа, да су им ближи Хрвати итд. никоме ни на крај памети није да каже да је две трећине државотворног народа из Црне Горе(они који се изјашњавају као Срби или Црногорци) гласало против одвајања! Независну Црну Гору изгласали су Албанци и муслимани, националне заједнице које су историјски увек биле против Црне Горе(и српског народа уопште) у свим ратовима и биткама које су се водиле за ослобођење. Може ли држава која стоји на таквим основама да опстане?

Какве су последице, осим оних очигледних, као што је раздвајање породица и цепање националног бића српског народа? Почеће прогон Срба у Црној Гори и вршиће се разноразни притисци на њих. Дивљање Мираша Дедеића и његове "ЦПЦ" је већ почело. За општине које су гласале "НЕ" се неће издвајати средства и постављаће се разне препреке њиховом развоју.

Шта је чинити? Прво се мора оформити једна јединствена политичка организација која ће обухватити све српске гласове, без обзира које су странке присталице. Та организација би морала у тој "неовисној" Црној Гори да се избори да Срби добију статус конститутивног народа јер на то имају право по свим међународним конвенцијама. Из тога следе места у влади, парламенту и, што је најважније, простор на државним медијима, чиме би се разбила антисрпска медијска блокада која годинама влада у Црној Гори. Разбијањем медијске блокаде представиће се заведеном и обманутом делу српског народа у Црној Гори и неће се дозволити Јеврему Брковићу и његовој "Дукљанској Академији Знаности и Умјетности" да испира мозак лажном историјом. На тај начин, упознавањем са правом историјом, број људи који се изјашњавају као Срби би се повећао а самим тим и могућност да се поврати Црна Гора под окриљем Српства. А прво што се мора учинити је да се спрече најаве исељавања Срба и продају њихових кућа Албанцима које су најављене ових дана. То је нешто најгоре што може да се деси.

"Слога и вера победити мора,
биће опет српска Црна Гора"

No comments: