22.6.06

Заврши се наш мундијал

И трећа наша утакмица на Светском првенству се завршила поразом, овога пута против Обале Слоноваче. Ако ништа друго не идемо а да нисмо дали гол, а за то су се побринули играчи који на прве две утакмице једва да су играли. Али мало касније ћу о томе...

Да ли је могло боље? Не могло већ морало! А шта је узрок овако лошем резултату? Има их поприлично.

Први и основни је лоша селекција играча. Просто је невероватно да од 7 одбрамбених играча селектор Петковић на првенство поведе 5 штопера и само два бочна играча. Да све буде још горе оба та бочна играча су дошла повређена. Али уместо да позове адекватне замене селектор је одлучио да измишља топлу воду и узда се у то да Крстајић и Дуљај могу да играју бекове. То је довело до ситуације да у последњој утакмици буквално ниједног бочног одбрамбеног играча немамо на располагању. Дискутабилан је и квалитет неких позваних. Из главе могу да наведем бар три штопера боља од Ненада Ђорђевића и Дудића: Бишевац, Степанов, Рајковић.

А чак и код такве екипе се при састављању тима мање водило рачуна о квалитету играча и тренутној форми а више о неким другим стварима. То што су једине голове дали запостављени Илић и Жигић довољно сведочи.

И најважније питање: како је могуће да наша репрезентација има толики број повређених играча, толики да једва може да састави тим за последњу утакмицу?

Све у свему, Мундијал за заборав, бар што се нас тиче. Од септембра и квалификација за Еуро 2008 Јово наново.

No comments: