30.8.06

Не презају ни од чега

Наводни напад групе "скинхедса" на двоје израелских држављана на Ташмајдану добија неочекиван обрт. Јуче се наводни виновник инцидента предао полицији. По његовим речима била су само двојица и само је лупио шамар мушкарцу након што је овај чинио опсцене гестове према њему. Све би личило на један од чувених вицева Радио Јеревана(*) да догађај није добио много већу конотацију.

Не чекајући резултате истраге дежурни пљувачи по свему што је српско, на челу са Жарком Кораћем, су отпочели са нападима и клеветама на српско друштво и на неке историјске личности српског народа приписујући им карактеристике које нити имају нити су икада у историји имали. Још је жалосније што је пред руду истрчао и назови председник Републике, не чекајући резултате званичне истраге, чиме се придружио хору србомрзаца.

Никоме од те господе на памет не пада да се запитају како су ти наводни "скинси" сазнали да су у питању Јевреји? Шта "скинси" траже на ди-џеј концерту када то није њихова музика? А још мање желе да чују верзију догађаја коју има да исприча наводни виновник инцидента. Да ли је знао ко су они? Да ли ин је викао то што тврде да јесте?

И још нешто: уколико се испостави да верзија о "скинсима" није тачна, наводне жртве треба ухапсити и оптужити за опструирање рада државних органа. Али не очекујте да ће се то десити иначе ће дежурни борци за људска права од наше полиције направити Гестапо а од несрећног Јочића Хајдриха.

(*) Виц гласи: "да ли је тачно да је Иља Иљич на лутрији добио аутомобил?"
"У принципу јесте, с тим што није Иља Иљич већ Иван Иванович и није аутомобил већ бицикл и није га добио на лутрији него су му га украли."

No comments: