21.2.07

Корак у правом смеру...али хоће ли наставити овако?

Да не буде да се овде стално критикује власт, хајде да их похвалимо. Коначно су одлучили да ураде нешто да би макар мало сасекли корупцију, макар у само једној области живота.

Али да не буде по оној народној:"појео вук магарца", са овим истрагама се мора наставити. Универзитет у Крагујевцу је споредна позорница а своте новца које се приликом корупционашких радњи размењују тамо су безначајне у поређењу са оним што се дешава на Универзитету у Београду. Јавна је тајна да постоје студенти на многим факултетима који добију диплому а да безмало ниједан испит нису честито положили. О конкурсма за место сарадника и асистента да и не говоримо. Поред новца улогу у оваквим нечасним радњама имају и родбинске и пријатељске везе.

Уколико ускоро не будемо видели слична хапшења по Београду и Новом Саду биће јасно да је ова акција класично замазивање очију, поготово ако, као што се прича, иду нови избори.

ПС Најсмешније од свега је коментар министра Вуксановића на умешаност помоћника министра Емилије Станковић:"Поднела је оставку из личних разлога..." А некад сам Вуксановића сматрао нормалним типом.

No comments: