4.4.07

Након седам година, исто

Пре седам година дошли су на власт(зна се и како) пријатељи тзв. "демократског света" и поборници "евроатлантских интеграција". Громогласно су најављивали улазак у "европску породицу народа" и подсмевали се дотадашњим савезницима, Русији, Кини, афричким и азијским државама...

Данас, када се покушава наметнути отимачина Косова и Метохије, ко брани ставове Србије у Савету Безбедности? Русија, Кина, афричке и азијске државе. Наши тзв. евроатлантски савезници све чине да нам отму Косово и Метохију. Седам година након пада Милошевића, Србија има исте савезнике као и у његово време и исте непријатеље.

Е сад, да ли ова чињеница више говори о нашој власти или о онима којима су 7 година покушавали да се додворе?

2 comments:

srpskiinat said...

Nije kolega samo 7 godina. TI isti zapadni saveznici su usporili nase oslobadjanje od turaka barem jedno 70 godina. Pa onda prekolopi koliko su nam puta pomogli a koliko bili protiv nas.

Gray Falcon said...

И врапцима на грани би требало да буде јасно колико су нам западне империје (старе и нове) "савезници". У првом светском рату су нас подржали из сопственог интереса (а и то мало и недовољно), у другом никако, а деведесетих су се отворено поставили против нас. Не видим зашто бисмо морали да будемо у било чијем "табору", али је подршка "еуроатлантским интеграцијама" у најмању руку опасна заблуда; ја бих чак рекао да је заговарање истих равно издаји. (Јесте да је то постао излизан термин, али како вели она енглеска пословица, ако издаја успе, тако је не зову.) Колега из Ангмара је у праву, дабоме.