6.6.07

Професори

Признајем да по питању спорта код мене фудбал заузима апсолутно прво место, а да је испод тога празнина, толика да сам мишљења да је и најгори фудбал бољи од најобље(г) ...............(упишите назив спорта који желите)

Немогуће је, међутим, остати равнодушан на успехе наших тенисера на Ролан Гаросу. Заиста је невероватно да једна мала и не баш имућна земља, која нема традицију у тенису и која је веома мало у њега улагала има две тенисерке и једног тенисера у синглу и још једног тенисера у дублу међу првих 10 на свету и да они долазе до завршнице навећих светских турнира. Ако имамо у виду да су некадашње велесиле као што су САД, Аустралија, Немачка доживеле прави крах ове године у Паризу, ово успех чини још већим.

Сви се по целом свету питају у чему је тајна? Шта Ђоковић, Јелена и Ана имају а остали немају? Одговор је једноставан: тешкоће са којима су се сусретали, од недостатка терена и опреме до непрекидних путовања су их учинили чвршћим и дали им већу вољу да успеју. Уз природан таленат, ово је неопходан услов да се буде шампион. Фантастични услови су у неку руку учинили тенисере из некадашњих најјачих нација превише комотним и склоним да се ослањају на "стару славу".

Стога, само напред и наставите тако!

No comments: