8.6.07

Васкрсавање Југославије

То је наслов најновијег коментара ненадмашне Џулије Горин у којем она објашњава како се манипулише информацијама и географским појмовима и на који начин се то представља слуђеној јавности на западу. Вреди прочитати цео чланак али издвојио бих овај део:

...Ту је и трик који се сатоји од стављања речи “терор” and “Србија” у исти наслов. Неки су ово применили у марту када је српска полиција затворила вахабистички терористички камп. (“Откриће кампа за обуку у Србији скреће пажњу на радикалне исламисте” — Њујорк Тајмс.) Пре тога, први извештаји о истрази о лондонском терористичком нападу говорили су о “источној Европи” и “Србији.” Скај је известио да су експлозиви коришћени у нападима дошли из Босне од стране тамошњих муџахедина (касније је откривено да су дошли са Косова, а да је Босна била координациона тачка). Али један британски полицајац који је интервјуисан је рекао да су експлозиви дошли из “Србије.” Причао је о Косову које је, када је то корисно, iпоново део Србије.


Ово је у неколико реченица опис свих антисрпских медијских манипулација запада. Чак и када је немогуће нешто приписати Србији они ће полуистинама и информацијама ван контекста то остварити. Ако је за утеху, можда ће због своје болесне потребе да демонизују Србију и Србе одустати од отимања Косова и Метохије.

No comments: