20.7.07

Фудбал у јулу

Нова правила о евро-куповима имају и своје добре стране. Једна од њих је и такмичарски фудбал у јулу, чак и оне године када нема светског или европског првенства. Тако смо јуче видели у акцији Партизан, Војводину и Бежанију.

Бежанија је, да употребим отрцану фразу, платила данак неискуству. Колико год да је слабији противник, утакмице у евро-куповима су нешто посебно, поготово када дебитујете. Одатле и грешке приликом примљених голова. Партизан и Војводина, са друге стране, нису имали такве ограничавајуће факторе и убедљиво су савладали своје противнике и фактички су у наредном колу.

Поред овога, осврнуо бих се и на активности ФСС. Иако је доста позитивних корака учињено на напретку фудбала у Србији, одлука да се Напредак промовише у суперлигаша уместо Вождовца је погрешна и контрапродуктивна. Правилник је јасно рекао да је Вождовац требало да заузме место Младости из Апатина али одлучио је "виши интерес развоја фудбалских центара". Вождовац је најавио жалбу УЕФА, а како год да се то заврши неће лепо одјекнути чињеница да наш савез не следи сопствене норме. Правила су направљена да би се поштовала и непринципијелни изузеци могу само да нанесу штету.

No comments: