27.7.07

Једнакост пред законом? Нема тога код УЕФА!

Једва су чекали ово да ураде, човек не може да се отме таквом утиску. Као, пооштрили су критеријум...

Ако питате навијаче Интера, они се сигурно не би сложили. Поред тога што су прекинули четвртфинале Лиге шампиона на Сан Сиру(а не накратко омели прет-прет-прет-претквалификације Купа УЕФА на Бијелом Бријегу) никоме није на памет пало да избаци њихов клуб.

Ако прекид меча није довољан за избацивање из Европе, намештање мечева сигурно јесте, зар не? Е није! "Казна" за то је не само дозвола за учешће у Лиги шампиона већ и њено освајање. Ако не верујете, питајте навијаче Милана.

Када следећи пут незадовољни навијач нападне судију и прекине меч нема проблема: утакмица без присуства публике и 3-0 за противника у утакмици која је врло вероватно и тако била изгубљена. Једино што треба је да починилац излане неко лажно извињење и све је у реду.

Нико да се запита, одакле камење којима су навијачи Партизана гађани на стадиону? Зашто је полиција ставила навијаче на исту трибину? Зашто су пуштени на стадион касно?

Нарочито је одвратна била примедба да навијачи Партизана носе мајице са ликом Радована Караџића и Ратка Младића. Које су казне добили Хрвати када су њихови навијачи направили кукасти крст од својих тела? Или када су неки носили мајице са Павелићевим ликом? Или Барселона када им се на свакој њиховој утакмици појави парола "Каталонија није Шпанија"? Већ погађате одговоре.

Осврнуо бих се мало и на реакције из Партизана и ФСС. Из клуба се обавезно јавља Жарко Зечевић, који ову целу ујдурму користи за обрачун са противницима унутар клуба, што је, имајући у виду о каквој се личности ради, било за очекивати. Као што је за очекивати да покуша да поново преузме клуб и представи се као спасилац.

А ФСС, таман након што сам их мало похвалио, је поново својим бескичмењачким и поданичким односом направио штету нашем фудбалу и зарад неких "виших и даљих циљева" дигао руке од сопствених интереса. Али с обзиром да је и добар део државне власти такав, можда им и није превише замерити.

No comments: