7.8.07

Безобзирно!

Траже Британци да се петорица мушкараца који чак нису њихови држављани али легално живе у Британији ослободе из Гвантанама. Нећу овде да улазим у то шта се тамо дешава и да ли је законито такво задржавање људи. Оно што је у свему овоме гротескно је понашање британске владе.

Прво, питају ли се они откуд то да имигранти одлуче да следе Бин Ладена и ал-Каиду? Шта их то тера? И колико таквих још имају у својој земљи? Шта намеравају да предузму, ако уопште? Просто је невероватно да се залажу за људе који су прекршили све могуће законске и моралне норме, који су гостопримство Уједињеног Краљевства искористили да би помагали организацији чији је циљ уништење те земље! Очигледно је да су бомбашки напади на Лондон од пре 2 године и покушаји од пре пар месеци у Глазгову и Лондону постали само икебана.

Друго, одакле им образ за овај захтев након што су тражили да Русија изручи свог држављанина иако то устав Русије изричито забрањује? Заправо, тешко се може говорити о образу савремених политичара...

Путин је био у праву, треба њихове главе да се промене, а не руски устав.

No comments: