31.8.07

Ево ко би да гради џамије по Београду

Исламска заједница у Београду би да изгради још три џамије на подручју главног града. Тврде да су већ обезбедили финансијере и то какве:

...Saudijska Arabija obavezala se da će finansirati izgradnju velikog islamskog centra koji bi trebalo da bude najveći i najlepši na Balkanu. Najveći donatori za izgradnju džamija biće iz Turske, Irana, UAE, Katara i Bahreina - kaže sagovornik Pressa blizak vrhu Islamske zajednice.


Хајде да мало проучимо лик и дело финансијера овог исламског центра. Џулија Горин је у свом блогу, игром случаја, навела два саопштења које су својевремено издале две различите организације под патронатом саудијске владе. У првом које је издао Саудијски центар за ширење вер у јулу 2002. године каже се:

...постоји неколико облика тероризма, укључујући и државни тероризам, од којих су најокрутнији они у Палестини од стране Израелаца и од стране Срба у Босни и Херцеговини и на Косову.


У другом, организација по имену Светска муслиманска лига каже ово:

Коминике је затражио од чланова Организације исламске конференције да помогне муслиманима на Косову да стекну право на самооопредељење и успоставе своју независну државу и да изврше притисак на Србе да прихвате овај захтев и да помогну муслиманима на Косову. Похваљени су напори Здруженог саудијског комитета за помоћ наорду Косова у опоравку земље. Генерални секретаријат Светске муслиманске лиге тражио је да се интензивирају напори ради стварања правног панела ради захтева владама Југославије и Русије да плате одштету муслиманима који су погођени ратом укључујући и надокнаду за порушене куће и џамије.


И ви сада изволите и дајте таквима да у Србији финансирају било шта.

1 comment:

Gray Falcon said...

Политичка "елита" Србије будући каква јесте, не само да ће да добију дозволу, него ће да је добију за шест џамија! Уосталом, ишта мање од 273 (колико их је, наводно, било за турског земана) је окрутно кршење муслиманских људских права од стране клерофашистичког, национал-шовинистичког, великосрпско-империјалистичког агресора...

Питам се само хоће ли покушати да направе џамију са мунаром вишом од куполе Храма Светог Саве (пошто вређа част муслимана да "ћафирске" богомоље буду више од Пророкових)? Или ће од тога привремено одустати у нади да ће Храм, баш као и Аја Софију, једног дана "привести правој вери" додавањем мунаре... Што да се гради, кад може да се отме, је ли?