14.8.07

Сјајно, али краљ још није мртав

Пао је и Федерер! Ђоковић је померио још једну границу на путу ка тениској историји пошто је у врх светског тениса стигао одавно. Одиграо је на врхунском нивоу цео турнир и било би заиста штета да је поклекао у финалу, у којем се потврдио као ненадмашни мајстор тај-брејка.

Прерано је међутим говорити о томе да је дошло до некакве епохалне промене. Федерер остаје далеко најбољи тенисер данашњице, а Надал га у стопу прати. Да би се могло говорити о "разбијању" тог дуализма, Ноле би морао да уђе у финале једног од гренд-слемова и мислим да је и он свестан тога. Али нема сумње да се учврстио као "најбољи од остатка света" и да се приближава недодирљивом двојцу. Поред добре игре на терену Ђоковић је показао да је шампион и ван њега и одмерено реаговао на провокацију спикера који га је представио као тенисера из Хрватске. Не мислите ваљда да је "грешка" случајна...

Да употпуни дан потрудила се и Ана Ивановић која је освојила свој "Мастерс" у Лос Анђелесу победивши Нађу Петрову. У женском тенису нема играчица које су толико доминантне као што су то Федерер и Надал и то освајање турнира са једне стране чини лакшим а са друге тежим јер међу првих 20 играчица безмало свако сваког може да победи. Стога свака титула и Ане и Јелене има посебну вредност.

И да не буде да сам их заборавио: честитке младим кошаркашима и ватерполистима који су недељу 12. август учинили да запамтимо дуго.

No comments: