11.9.07

Где је свет након што је протекло 6 година?

Био је то уторак, баш као и данас. Верујем да се сви сећају шта су радили тог дана када су чули да је авион ударио у зграду Светског трговинског центра у Њујорку. Исто тако верујем и да сте скоро сви као и ја у први мах помислили да је у питању мали авион типа "цесна". Погрешили смо, и те како...

За оне који су знали како ствари у свету заиста стоје тај дан није био изненађење. Иза фасаде о "веку глобализма" и "крају историје" кувало се свашта. Идеологија глобалног џихада коју су глобалисти често користили за сопствене циљеве највише на Балкану али и другде, имала је своје циљеве. У својој ароганцији глобалистичка елита је превидела то, потценила њихове могућности и њихове способности. А џихадисти су перфектно користили глобалистичке изуме као што су политичка коректност, мултикултурализам и неограничену имиграцију, против њихових твораца и довела нације над којима су вршени такви експерименти у озбиљну опасност. Усамљени гласови у пустињи су упозоравали на могућу опасност али су такви склоњени у страну и суптилним методама је онемогућено обичном грађанству да сазна да не живи баш у глобалистичком рају.

Тај аспект се променио након 11. септембра 2001. године. До тог тренутка скрајнути аутори и коментатори су добили на актуелности, а нарасла је потреба за литературом која би објаснила идеолошку основу извршилаца напада на Њујорк и шта су били њихови циљеви. Захваљујући ширењу интернета као медија обичан грађанин је коначно могао да сазна праву истину, ону коју му главни медији никако нису желели да им саопште јер би их тако подигли из анестетизираног стања и подстакли да поставе питања о многим митовима које су им продавали као непроменљиве истине о животу. Што ме доводи до следеће теме...

Оно где се мало тога променило је у ставу владајућег естаблишмента и медијских кућа под њиховом контролом. Они и даље гањају мантре које су их држале на положају претходних тридесетак година. Тамо где се пак променило, променило се нагоре. Потребу да се Европа и Америка одбране од стварне претње глобалног џихада један део естаблишмента је искористио за промовисање своје идеологије "глобалне демократизације". Ова утопистички скуп идеја, иако се вербално супротставља џихадистичкој идеологији, јој је необично слична. И једна и друга тврде да доносе спасење, ни једна ни друга не прихватају културне и националне разлике између људи које њихове идеологије чине неподесним за промовисање и обе се нимало не либе да своју веру шире огњем и мачем. Поборници ових идеја су за цивилизацију којој тврде да служе скоро подједнако опасни као и џихадисти који желе да је сруше јер расипају њене снаге у пропалим пројектима и, као последица тога што нису у стању да признају грешност својих погледа нити да прихвате чињенице које им не иду у прилог, крију истину о покретачкој идеологији џихадиста(а која се конкретно налази у милитантним деловима исламских верских текстова) на потпуно исти начин као и либерално-глобалистички делови владајућег естаблишмента.

Како даље након свега? Очигледно је да се овом сукобу који је започео пре 6 година не види крај. Нове мере обезбеђења и присмотре које се уводе грозничавом брзином не само да нису дугорочно решење већ могу да доведу до крајње нежељених последица и злоупотреба. Неопходне су много коренитије промене. Са идеологијом грађанског либерализма, мултикултурализма и осталих постмодерних "изама" се мора раскрстити, потпуно. Самим тим владајући естаблишмент у Европи и Америци се мора потпуно изменити. То важи и за либерално-глобалистички и за неоконзервативни део тог естаблишмента. На сцену се морају вратити традиционалне вредности европских земаља и Америке као што су национални, културни и верски идентитет из чега вредности као што су лична слобода, слобода изражавања и савести природно произилазе. Самим тим биће обичном човеку лако да увиди разлику између џихадистичке идеологије и идеје европске цивилизације и подједнако лако да схвати да се за ово друго вреди борити и да је вреди очувати. Све мање од тога или позивање на материјалне, а не духовне вредности довешће до брже или спорије пропасти Европе и Америке услед комбинације унутрашњег урушавања и спољних удара.

6 comments:

Uroboros said...

Чуди ме да си тако лако прогутао "игру" 11. септембра и да верујеш званичној верзији Вашингтона. Тачно је да су у авионима били исламисти, али зграде су срушили сами американци, као што на Пентагон није пао авион него ракета. Препун је интернет доказа за то, али кад неко мрзи онда му докази не значе ништа.

Тероризам је производ циониста, муслимани на Блиском Истоку су само преузели ту тактику у борби за опстанак. Глобални тероризам је производ америчке и британске обавештајне службе. Исламске секте (а не цео Ислам како ти тврдиш) су само регрутни центри за извршиоце, зомбије, који мисле да гину за веру, а у ствари гину за рађање Новог светског поретка.

Witch-king of Angmar said...

Ништа ја нисам прогутао. Постоје спискови путника и пилота тих авиона. Где су људи који су били у авиону који је ударио у Пентагон? Крију се под лажним идентитетом? Нису ни постојали? И одакле теби идеја да ја мрзим?

Те "доказе" сам проучио и као и аргументе који их обарају. Консултовао сам се са члановима породице и пријатељима који су грађевински инжењери и они су ми рекли да је теза "теорије завере" о паду зграда крајње неуверљива. Ко зна, можда су и они продукт америчке и британске обавештајне службе...

Своје закључке о исламу донео сам читајући њихове верске текстове и на основу историјског искуства нашег народа а и других. Ако ти се не свиђају, шта да ти радим, слободан си да верујеш да је то мржња или шта год хоћеш...

Uroboros said...

Мени се чини да ти закључке о исламу доносиш само на основу америчких аутора који се декларишу као анти-исламисти, а немају везе шта је то ислам. Управо то генерализовање - сви муслимани су лоши, које ти амерички аутори порпагирају, даје (радну) снагу исламизму. А ако се узме у обзир да су од свих (не)дела исламиста највећу корист имали управо они који наводно воде рат против тих исламиста, онда је јасно чему служи та генерализација.

ЦИА је направила Бин-Ладена у Авганистану. Треба бити доста наиван па поверовати да се тај пројекат отрго контроли. Напротив, врло добро функционише. Авганистан је био само проба за глобалну акцију.

Као и муслимана, и грађевинских инжењера има разних, и добрих и лоших.

Witch-king of Angmar said...

Нико не тврди да су сви муслимани лоши већ да је ислам агресивна и ратоборна религија. То је велика разлика. Постоје мирољубиви муслимани али ислам није мирољубива идеологија.

Знам јако добро шта је бин Ладен био и са ким је раније радио, али у твоју тезу не верујем јер апсолутно ниједан конкретан доказ не нудиш у њен прилог већ само ниподаштавајуће коментаре типа "треба бити наиван..."

Uroboros said...

Америка је ушла у I светски рат на основу информације да је Немачка потпила један њихов брод. У то су сви били чврсто уверени. Касније се испоставило да су тај брод потопили Енглези. Тада су информације биле "троме и непоуздане". Али данас није тако.

О правој истини иза напада 11. септембра постоји преко 500 сајтова, неколико десетина књига и неколико документарних филмова. Многи од ових извора се баве само једним специфичним детаљем толико прецизно и детаљно, од стране људи који су стручњаци у тој области, да је просто немогуће то оповргнути. А сваки од тих детаља појединачно је довољан да се сруши званична верзија бушове администрације.

Али ти и поред тога не верујеш у то. Дакле бесмислено је давати ти доказе за Бин-Ладена, када ти и поменуто обиље доказа за 11.9. није довољно.

Witch-king of Angmar said...

"Луситанија" је потопљена 2 године пре америчког уласка у рат и тај инцидент није био повод да се САД укључе. Ето како популарне легенде надјачају чињенице.