4.9.07

Све је он то лепо схватио, је ли?

Посетила ове наше крајеве једна, може се слободно рећи, бивша холивусдка звезда(с обзиром да има доста дуго откако није снимио ишта вредно помена). Све су њему са оне стране лепо сервирали од хране до пригодних (ловачких) причица. Па је он у Венецији изразио своје чуђење како неко Караџића и Младића "може сматрати херојима" и додао да су они "монструми". И све је то он схватио за десетак дана обилажења Баш-чаршије, Јаохрине и околине, толико му је требало.

Штета што му нису понудили неке цртице лика и дела рахметли им Алије, "Исламску декларацију", на пример. Или да напомену да је својевремено врбовао људе за "Ханџар" дивизију. Успут би могли и да објасне своје везе са Хаџ-хамином ал Хусеинијем. А ако би под дејством "пиве" заиста развезали језик можда им се омакне нешто о њиховој улози током Отоманског царства и положају хришћана, ппоготово Срба у њему. О Јасеновцу, Козари и херцеговачким јамама могу да причају њихови бивши савезници, ако баш желе. Ко зна, можда би му се упалила нека лампица у глави(мада лично сумњам у то).

Од надобудних политичара са запада који долазе на Балкан са својим "решењима" гори су само горе описани игнорамуси из некадашње "фабрике снова", а данас центра за индоктринацију свим могућим постмодерним "измима". Једна појава на платну за њих је знак да су покупили сву мудрост овог света иако не би могли да издрже ни најповршније испитивање о темама о којима би другима памет да соле. Сачувај нас Боже од њих.

А име поменуте особе нисам споменуо, намерно. Не заслужује то, више ни својим филмовима.

No comments: