2.10.07

Копирали од наших

Сећате ли се како су током деведесетих тзв. "опозиционари" оптуживали власт да за њих гласају "пензионери" и "стари комунисти" док су њихова база "млади, напредни и образовани". Истовремено су тражили од својих "младих" гласача да врше разне притиске на своје родитеље и бабе и деде да "правилно гласају". Е па у Пољској су одлучили да примене сличне методе, само су отишли корак даље па захтевају да се старији спрече да уопште гласају.

Политичари који позивају на сукоб генерација не доносе ништа добро свом народу и таквих се треба клонити. То смо ми у Србији добро осетили када су "опозиционари" постали власт. А ови активисти што су смислили овакву акцију нису ништа бољи од коминистичких политкомесара који су учили децу да потказују своје родитеље уколико раде против "државе".

2 comments:

Anonymous said...

"Ja sam uvjeren da vaša ruka neće zadrhtati, kada vaša puška treba da pogodi makar i najbližeg vašeg rođaka koji je prešao u izdajničke redove."

Govor na Prvom kongresu omladine Jugoslavije, Bihać 1942.
(Josip Broz Tito, Članci i govori iz NOB-a, Beograd 1945)

Anonymous said...

"Sa ponosom možemo konstatovati da u našoj Narodno-oslobodilačkoj vojsci i partizanskim odredima ima 70-75 procenata boraca iz mlade generacije naših naroda."

Isto.