23.12.07

Личне забелешке за викенд 22. и 23. децембра

Прошли викенд није било белешке у блогу из два разлога: припреме за славу које су биле интензивне и нека ситна болест која ме је ухватила.

Елем, слава нам је прошла и то веома успешно. И старији и млађи су хвалили јела која је углавном моја жена припремила. Поготово су на били цени њени колачи. А кукала је што је слава посна! Било је лепо скупити на једном месту већину рођака и пријатеља на једном месту, а најдраже је што смо коначно успели да упознамо моју сестричину и кумицу моје жене. Много су се лепо играле и сложиле а чак се и испоставило да имају заједничке другарице. Надам се да ће се још сретати. Једино где смо оманули је превелика количина хране и преширок избор. Бојали смо се да нећемо имати довољно, а на крају је било и превише, толико да смо све до данас имали обезбеђене оброке. Али тако је то када се спрема први пут, следеће године ћемо знати.

Претходно сам, наравно, носио славски колач, жито и вино у цркву. Моја парохијска црква је Саборна и била је, као што се могло и очекивати, поприлична гужва. Поп је морао да ради групна освећења али је пресецао колач са сваким појединачно.

Већ овог викенда кренуло се са куповином поклона за Нову годину. Веровали или не већ сам купио за скоро све којима сам намеравао да купим, тако да ћу за следећи викенд само гледати нешто за себе, евентуално. Све зависи да ли ће плата да ми стигне следеће недеље јер смо се доста истрошили за славу и сада за ове поклоне.

Данас је, иначе, моја већ поменута сестричина прославила шести рођендан. Као да је јуче било да су нам јавили њено рођење. Деца брзо расту, ево сестричина моје жене ће ускоро 4 месеца да напуни. Баш смо коментарисали како сада личи на маму, а раније је била исти тата. Видећемо шта ће да испадне на крају.

Наравно да сам гледаоутакмице које су обележиле дан! Зар сте сумњали? Интер је без стандардног средњег реда и одигравши једну од лошијих утакмица ове сезоне победио Милан, толико су доминантни над осталима у Италији. А Реал је залужено добио Ел Класико. Срамота је шта Рајкард ради од онеакве Барсе.

Толико за овај викенд. Останите присебни за време празничне грознице.

No comments: