10.12.07

Читајте и запамтите за убудуће

Каже се да смо кратког памћења. Лично, мислим да то није искључиво наша карактеристика већ да је то одлика данашњег времена у којем те бомбардују толиким информацијама да је практично немогуће одвојити битно од небитног, као и запамтити све. Овакво стање је погодно за разне манипулаторе и преваранте. Неко се ипак потрудио да нас упозори.

Немам обичај да дајем препоруке за читање неке новине али овога пута ћу да учиним изузетак. Београдски дневни лист "Правда" је од суботе почео фељтон у коме се анализира писање појединих медија о току "решавања" статуса Косова и Метохије. Сазнаћете која је новина најбомбастичније најављивала датум усвајања резолуције СБ која би потврдила Ахтисаријев план, који су политичари уверавали јавност да руског вета неће бити, који су "аналитичари" покушавали да у новинама напишу како "Руси нису рекли то што су рекли а и ако јесу рекли нису тако мислили". Нећу све да вам откријем овде, обавезно прочитајте фељтон. Мало ћете се насмејати, мало побеснети а можда ћете чак и лицитирати ко је од вајних "прогнозера" испао највећа будала...

Али највише од свега их треба запамтити. И то добро. И суочити их увек са тим њиховим промашајима када год покушају поново да нам соле памет.

1 comment:

Slobodan Stamenic said...

http://www.nspm.org.yu/debate_2007/2007_vukovic1.htm

http://www.nspm.org.yu/debate_2007/2007_vukovic2.htm

http://www.nspm.org.yu/debate_2007/2007_vukovic3.htm