31.8.07

Ево ко би да гради џамије по Београду

Исламска заједница у Београду би да изгради још три џамије на подручју главног града. Тврде да су већ обезбедили финансијере и то какве:

...Saudijska Arabija obavezala se da će finansirati izgradnju velikog islamskog centra koji bi trebalo da bude najveći i najlepši na Balkanu. Najveći donatori za izgradnju džamija biće iz Turske, Irana, UAE, Katara i Bahreina - kaže sagovornik Pressa blizak vrhu Islamske zajednice.


Хајде да мало проучимо лик и дело финансијера овог исламског центра. Џулија Горин је у свом блогу, игром случаја, навела два саопштења које су својевремено издале две различите организације под патронатом саудијске владе. У првом које је издао Саудијски центар за ширење вер у јулу 2002. године каже се:

...постоји неколико облика тероризма, укључујући и државни тероризам, од којих су најокрутнији они у Палестини од стране Израелаца и од стране Срба у Босни и Херцеговини и на Косову.


У другом, организација по имену Светска муслиманска лига каже ово:

Коминике је затражио од чланова Организације исламске конференције да помогне муслиманима на Косову да стекну право на самооопредељење и успоставе своју независну државу и да изврше притисак на Србе да прихвате овај захтев и да помогну муслиманима на Косову. Похваљени су напори Здруженог саудијског комитета за помоћ наорду Косова у опоравку земље. Генерални секретаријат Светске муслиманске лиге тражио је да се интензивирају напори ради стварања правног панела ради захтева владама Југославије и Русије да плате одштету муслиманима који су погођени ратом укључујући и надокнаду за порушене куће и џамије.


И ви сада изволите и дајте таквима да у Србији финансирају било шта.

Por Puerta

У вечерашњем европском Суперкупу сам потпуно на страни Севиље. Учините то за Пуерту, момци!

30.8.07

Јеврејин са, Хрват сам...

...све у зависности како ми користи, било лично, било политички. Тако се укратко може описати случај министра спољних послова тзв. БиХ Свена Алкалаја. "Вечерње новости" о томе пишу овако:

Pravi razlog zašto je Alkalaj zatražio, a kasnije i dobio hrvatski pasoš, leži u činjenici da on na Jadranu ima vilu. Porezi za strance su daleko viši nego za državljane Hrvatske.


Човек стварно воли своју нову домовину, нема шта.

Iako i sam ima dva pasoša, kada je stupio na ministarsku dužnost njegov prvi potez je bio pokušaj ukidanja dvojnog državljanstva između BiH i Srbije. Time je hteo Srbe iz BiH da spreči da imaju i pasoš Srbije, ali njegov postupak je stavljen van snage, odnosno on nije imao ovlašćenja za ukidanje sporazuma.


Типична дволичност оних који се залажу за унитарну БиХ, ништа ново. Али поред приземних мотива користољубивости и лицемерја овај потез Алкалаја изгледа има и своју мрачну страну:

To što se Alkalaj izjasnio kao Hrvat, može dodatno zakomplikovati problematične političke odnose u BiH. Savet ministara BiH je prema stranačkom dogovoru, trebalo da ima četiri bošnjačka i po tri srpska i hrvatska ministra. Sada kada se saznalo da je Alkalaj Hrvat ispada da najmalobrojniji narod u BiH ima najviše ministara u Savetu ministara – četiri. Iako Bošnjaka u BiH ima dva i po puta više od Hrvata, oni imaju samo tri ministra.
...
SVEN Alkalaj važi za čoveka od velikog poverenja lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića. Poslušno izvršava sve zamisli svog šefa, a njegovim imenovanjem iz reda "ostalih" Silajdžić je, tvrde dobro upućeni, hteo da naruši nacionalnu zastupljenost u Savetu ministara BiH. Time je hteo da zakomplikuje politički život u BiH i pruži još jedan dokaz tome da sadašnje uređenje BiH nije dobro i na taj način progura priču o centralizaciji BiH na osnovu, kako Silajdžić tvrdi, građanskih principa.


Врло је вероватно да управо у овом грму лежи зец. Зато се мора инсистирати на безусловној оставци Алакалаја и у том циљу партије из Републике Српске не треба да зазиру ни од сарадње са СДА или ХДЗ. Силајџић је далеко гори од ових.

29.8.07

Поново ћорак

Да су играчи Звезде упола као навијачи, данас би клуб чекао жреб за Лигу шампиона. Али када не можеш гол да даш таман да ти живот од тога зависи не заслужујеш да идеш даље. Коштао нас је гол Новоа скупо.

Оваква шанса ће нам се тешко указати поново. А главни кривац зашто нисмо успели је управа на челу са Пиксијем. Прелазни рок је катастрофално одрађен. Није купљен ниједан играч средине терена са колико-толико офанзивним карактеристикама. Нападачи нису наш најважнији проблем. Они су често портпуно одсечени и једине лопте стижу са бокова, кроз средину нема ко да прође. Поред овога, ту су и још неке ствари које ме чуде. Салас синоћ није био ни на клупи, а наше је најскупље појачање! Зашто? Да ли је могуће да је онај Рашковић бољи? Борновицки је исто громогласно најављен па не игра. Молина такође. Шта се то дешава? Прелазне оцене заслужују Лукаш, Бурзановић, Кастиљо, Гај и Туторић, остали испод очекивања. Публика је једина била достојан Лиге шампиона синоћ.

27.8.07

Хајдер је кретен, али...

Након што је пар година под притиском ЕУ провео у релативној анонимности, контроверзни аустријски политичар Јерг Хајдер се поново јавио, и то онако како само он уме. Сада би да забрани изградњу џамија, а једно од образложења му је да се "заштити западњачки обојена култура земље".

Реакције није било тешко предвидети и мада су неке сасвим на месту, човек не може а да се не запита неке ствари. На пример, када ће у Саудијској Арабији бити дозвољена изградња цркава? Када ће не-муслимани бити пуштени у Меку и Медину? Много је лицемерја по овом питању са друге стране. А из разноразних разлога нико у Европи и Америци о томе не жели да прича.

Све гори

Након пожара код нас које смо тек уз руску помоћ ставили контролу, ватрена стихија је захватила Грчку. Катастрофа је незапамћена у историји земље, и већ је однела на десетине живота. Неуобичајено за ове прилике, званичници су већ изјавили да су ови пожари подметнути. Остаје да се види ко стоји иза свега.

Влада Србије је већ понудила помоћ и било би добро да поткрепи речи делима. Не смемо никада да заборавимо помоћ грчког народа коју смо добијали у најмрачнијим тренуцима 90-тих и морамо да вратимо истом мером у свакој прилици.

23.8.07

Развод од реалности

Овако нешто није виђено ни у Растенбургу 1944. Тада је Хитлер убеђивао своје генерале да није тако страшно што се Немачка повлачи свуда. Данас амерички Стејт департмент тврди да изјаве министара у влади Србије не одражавају став те владе.

Некада смо се смејали бајкама којима су званични органи информисања некадашњег источног блока причали свом становништву. Данас овакве тврдње више нису смешне него вређају интелигенцију. Али можда је и добро што дају овакве изјаве. Стварање света фантазија у којем све иде као поручено је типичан сиптом скоре пропасти.

21.8.07

Оставите то за касније

Сви су чули за незапамћену трагедију у зоолошком врту и смрт младог Бранка Јовановића. Имам утисак, међутим, да су неки тако нешто једва дочекали.

Већ годинама траје препуцавање Вука Бојовића и градске власти око зоолошког врта. Након најновијег инцидента препуцавање је добило на снази а у медијима које контролише градска власт досегло је и размере кампање блаћења.

А породица трагично настрадалог Јовановића? Њих нико не зарезује, а јошмање има поштовања за њихов бол. Ако овај догађај већ мора да буде искориштен за неке промене, сачекајте макар да сахране свог члана.

20.8.07

О лику и делу паладина "грађанског" екстремизма

Тероришу нас данас неке особе из неких странака о "неопходности пута у Европу" и "суочавања са прошлошћу" и другим фразама уобичајеним за њихову идеологију. А шта су говорили и радили некада? Неки нису били лењи и мало су истражили прошлост наших "европејаца". Има се и те како шта прочитати! Немојте да пропустите!

Сада и вербални деликт

Није им било довољно што су на стаљинском процесу избацили Партизан, сада би и да прописују шта играчи треба да изјаве.

А ми још чекамо реакцију на весела скандирања западних Херцеговаца.

16.8.07

10 година симпатичних вулгарности

Тринаестог августа навршило се десет година како су двојица аниматора, Треј Паркер и Мет Стоун, направили и пустили у етар прву авантуру четворице деветогодишњака из градића Саут Парк у Колораду: Кајла Брословског, Стена Марша, Ерика Картмана и Кенија Мек Кормика(који, како се испоставља, има више живота него мачка). Од тог тренутка све се променило. Ликови деце више нису били симпатични или несташни и враголаст већ су могли да буду и сурови, безосећајни и вулгарни. Поред овога, отклоњене су све ограде око тога шта се сме исмејавати и шта се сме изговорити у прајм-тајм термину. Шоу је својим сатиричним и комичним приказом америчке стварности и пародијама на дела и личности поп-културе стекао бројне обожаваоце али и изазвао бројне контроверзе. Елем, ево мојих омиљених епизода, без неког нарочитог редоследа.

"Љубитељ кокошки" - Картман замењује полицајца Барбрејдија док овај покушава да научи да чита и схвата свој нови посао прилично озбиљно.

"Мале богиње" - Кајл, Стен и Картман не желе да се друже са Кенијем ако овај не престане да буде сиромашан.

"Картманова мама је прљава дроља" и "Картманова мама је и даље прљава дроља" - две епизоде у којима Картман сазнаје ко му је отац између поприличног броја кандидата, практично целог Саут Парка а и шире.

"Скот Тенорман мора да умре" - Картманови планови обично се окрену против њега али кад успеју...Јао мајко! Обавезно погледати!

"Забава са оружјем" - показује хипокризију доброг дела америчке јавности око секса и насиља.

"Два дана пре дана после сутра" - подсмех хистерији о глобалном загревању, у стилу Саут Парка.

"Божић шумских животиња" - сцена са Деда Мразом који пуца из "пумпарице" је легендарна али је ово веома поучна прича о добру и злу.

"Туча богаља" - Картман разглашава целом граду да се туку два хендикепирана ученика. А шта се из тога изоди.

"Отпадак и говно" - избори у савременим демократским земљама, приказани јасно и језгровито.

"Затворени у плакару" - зашто је Сајентологија култ? Нема бољег објашњења од ове епизоде!

"Човекомедвеђа свиња" - пола човек, пола медвед, пола свиња.

Како је људска глупост неограничена верујем да ће Паркер и Стоун имати још много тема за своје епизоде.

Добро је, касне само 8 година

Челници једног дела владе, конкретно, оног Коштунициног, се утркују ко ће да оплете по НАТО пакту и да их оптужи како на Косову и Метохији креирају државу за себе. Далеко од тога да не мислим да нису у праву али...

Шта вам је требало толико?

Зар је вама такво њихово понашање од јуче? Зар им није то био циљ када су бомбардовали СРЈ? Зашто сте пред свим тим затварали очи и обмањивали грађане Србије о "партнерству" и "савезништву"? И што је најважније, зашто седите у влади са људима који упркос свему томе заступају "пут Србије ка евроатлантским интеграцијама"? Одлучите се већ једном, неће моћи више и јаре и паре.

15.8.07

Ех, те измене

Косановић је погодио практично све осим последње измене. Прво, никада се екипа не оставља без нападача из принципа. Друго, тиме се противничка одбрана помера напред и ослобађа један играч средине да се убацује из другог плана.

Игра, међутим, заслужује добру оцену. У односу на Левадију то је као небо и земља. Напад је и даље проблем, овога пута због тога што је млади Ђорђевић није имао праву подршку зато што је Рашковић потпуно затајио и што немамо правог офанзивног везног у одсуству Бурзановића.

Места за поправке има али има и времена. Две недеље у фудбалу су вечност. Напред Звездо!

14.8.07

Сјајно, али краљ још није мртав

Пао је и Федерер! Ђоковић је померио још једну границу на путу ка тениској историји пошто је у врх светског тениса стигао одавно. Одиграо је на врхунском нивоу цео турнир и било би заиста штета да је поклекао у финалу, у којем се потврдио као ненадмашни мајстор тај-брејка.

Прерано је међутим говорити о томе да је дошло до некакве епохалне промене. Федерер остаје далеко најбољи тенисер данашњице, а Надал га у стопу прати. Да би се могло говорити о "разбијању" тог дуализма, Ноле би морао да уђе у финале једног од гренд-слемова и мислим да је и он свестан тога. Али нема сумње да се учврстио као "најбољи од остатка света" и да се приближава недодирљивом двојцу. Поред добре игре на терену Ђоковић је показао да је шампион и ван њега и одмерено реаговао на провокацију спикера који га је представио као тенисера из Хрватске. Не мислите ваљда да је "грешка" случајна...

Да употпуни дан потрудила се и Ана Ивановић која је освојила свој "Мастерс" у Лос Анђелесу победивши Нађу Петрову. У женском тенису нема играчица које су толико доминантне као што су то Федерер и Надал и то освајање турнира са једне стране чини лакшим а са друге тежим јер међу првих 20 играчица безмало свако сваког може да победи. Стога свака титула и Ане и Јелене има посебну вредност.

И да не буде да сам их заборавио: честитке младим кошаркашима и ватерполистима који су недељу 12. август учинили да запамтимо дуго.

Логична последица

Сиви соко на свом блогу пише о поплави надристручњака у овој нашој Србији и о томе како незаслужено добијају медијски простор. Тај проблем није од јуче. У земљи у којој су не само срозане вредности веће је збрисан и било какав критеријум њиховог успостављања још је и најлакше да се свако пискарало прогласи или буде проглашено од некога за "аналитичара" или "политичког посматрача". А за чији рачун објављују своје анализе најбоље ће се видети ако се, што би англосаксонци рекли, "следи новац".

10.8.07

Савршено!

Ево текста једног од сталних посетилаца српских форума, Александра2(то му је ник). Боље од било којег широког теоријског објашњења .

Како сте чрнчуге или, како сте Чивути?

До сата би сте драги Срби требали да схватите- ви сте данас „Црнчуге” или „Чивути”.

Свако може да ваз малтретира и понижава, и то само зато што сте- Срби.
Исто ако су у америци, а још увек и данас, тукли мучили, и ниподиштавали људе само због боје коже, тако и данас вас- јер сте Срби.

Када сваки пут неки од вас искористи реч „Чивут”, треба да знају следеће: Они имају своју државу, војску и обавештајну служђбу која се брине о њима. Они знају да ако им неко нешто приговори на сва уста вриште о неправди и жале се и праве гунгулу на сва уста док им се тај неко не извини.

То сте данас ви. „Чивути”. Нижа раса. Отирач који свако може да запљуне.

Неће нико да вас убија. Још горе. Дошли сте својом ћутњом до тога да сваки и најмањи гад, безначајни црв, може јадноставно да се позове на то да сте Срби да би вас избацио из такмичења, или конкурса за посао или било шта. Јер су утврдили да сте „Фашисти, расисти, злочинци”

Као што неки од вас причају о „Чивутима”. Као што је Хитлер причао о Јеврејима. Он је био крив што је Јевреј, а „сви су знали да Јевреји краду, поткупљују..”

А „Чрнчуге” „сви знају да су лењи, прљави, неспособни да било шта паметно ураде”

То сте сада ви. А црнци и Јевреји су се опаметили. Ако их неко попреко погледа одмах до небеса вичу о неправди, одмах шаљу тужбе. А ви ћете вероватно још да причате о светској завери. Нема завере. ово је стварни свет, који ј егори од завере. Једноставно, могу да вас газе, а ви ћете да им се још више извињавате.

Ту сте Срби, међу „Чивутима” и „Црњама”. Па када следећи пут помислите да сте бољи, одустаните, гори сте. Никога није брига за вас. Уместо да се жалите, ви се извињавате.

Немојте више никада да користите реч „Чивут”, јер- сте то ви.

Предсеник меморијалног центра „матхаузен”,један Јевреј, заборавио сам му име, изјавио је:
„Срби су Јевреји данашњице”

Добро је

Пикси је изгледа схватио да је ђаво однео шалу и сменио Ђуровског. Уз тренера коме је молитва главна тактика и који вади јединог нападача да би играо "бункер" против "гиганта" Левадије нисмо имали чему да се надамо. Жао ми је Бошка, био је сјајан капитен Звезде и увек ће остати Звездин али да би се овај клуб тренирао потребно је нешто више.

9.8.07

Један од малобројних преосталих људи од интегритета у политици

Леон Којен каже оно што је савршено нормално, оно што би требало да говоре званичници ове државе. Они су међутим сувише велике кукавице за тако нешто. Или је уместо кукавичлука посреди нешто друго? Сетимо се само зашто је Којен уопште отишао из преговарачког тима.

Звезда - Ренџерс, некад и сад

Добро, шта је било, било је. Прошли смо, како-тако али смо прошли...И играмо против Ренџерса. И мени та утакмица буди лепа сећања из прошлости као и сваком звездашу, верујем.

Октобар 1990...Ко би рекао да је прошло 17 година од тада! Тек сам кренуо у средњу школу. Звезда је управо била избацила швајцарски Грасхоперс у првом колу тада још увек Купа шампиона. Имао сам неки осећај да ће управо Ренџерс бити противник у следећем и то се и догодило. Тада су важили за најскупљи и најбољи тим Велике Британије. Имали су неколико шкотских и енглеских репрезентативаца као што су Мо Џонстон, Али Мек Коист, Ричард Гаф, Крис Вудс, Тревор Стивен, Марк Волтерс...Са клупе их је предводио легендарни Грем Сунес. Прави противник да се види да ли је Звезда зрела за освајање трофеја. Прва утакмица је требала да се игра на "Маракани".

Ишао сам са двојицом својих ујака на утакмицу(од којих је један, на жалост, преминуо у међувремену) и сели смо на "запад". Иако смо дошли више од сат времена пре почетка, "север" је већ био препун иако је у оно време још увек било "стајање" и већ се певало на сав глас. Навијачи Ренџерса су дошли у солидном броју, преко 3000. Атмосфера је била позитивна, као да су сви предосећали шта ће бити. Звезда је преузела контролу од првог минута, желели су јасно да ставе до знања гостима да немају шта да траже. Већ у петом минуту Просинечки проиграва Радиновића који продире по левој страни и приморава иначе поузданог Гафа да постигне аутогол. Почетак из снова! Да ли ће тако наставити? Раније се дешавало да наши тимови поведу па стану. Овде то није био случај, напади Звезде су се ређали, али гола до краја полувремена није било. Шкотски тим је могао да буде задовољан том чињеницом.

У другом полувремену, иста слика. Ренџерс не може да пређе центар а Звезда све више притиска. У педесет четвртом минуту Стошића руше мало искоса са леве стране. Позиција као створена за Просинечког који одатле не греши! 2-0! Није лоше али да би мирно ишли на реванш потребан је још један гол. И он је дошао, десетак минута касније. Бинић и Памчев сами варају целокупну одбрану Ренџерса и овај други даје гол у свом стилу. А могло је да буде још, за то је било и те како шанси. Ренџерс није само претрпео тежак пораз већ је и почишћен са терена. Колико је Звезда демонстрирала супериорност показало се две недеље касније. Ајброкс парк, који је знао да подржи своју екипу чак и у случајевима када је све изгледало изгубљено, је био полупразан. Навијачи Ренџерса су се предали пре него што је утакмица почела. Могла је Звезда и у реваншу да добије без проблема али и 1-1 је било доста. Ренџерсу је остала утеха да су изгубили од будућег освајача трофеја.

Када погледам уназад, мислим да су сви тада око Црвене Звезде, управа, играчи, стручни штаб и навијачи схватили да имају тим за највећа дела и да је та свест о сопственим могућностима била оно што је недостајало ранијим генерацијама да дођу до врха или близу. Сезона 1990/91(Ник Хорнби је у праву у вези овог "слеша" који раздваја календарске године) је, наравно, најбоља у мом животу.

А данас? Оба тима су слабија него онда и оба су постигла резултате у Европи који нису у складу са реномеом клуба. Али док се Ренџерс спотакао, Црвена Звезда се суновратила, из разлога који немају много везе са фудбалом. Шкотски клуб је фаворит иако ни сам није показао Бог зна шта против Зете али има искусне репрезентативце неколико земаља док Звезда углавном има недоказане и неформиране играче уз пар изузетака. Свеједно, Звезда има добре шансе да се домогне Лиге шампиона али не уз игру против Левадије. Утакмица је за пет дана и скептици би рекли да се мало тога може променити за то време. Али лопта је округла. Пратим фудбал интензивно већ четврт века(не, нисам толико стар већ сам почео као клинац, светско првенство у Шпанији је прво моје јасно сећање о фудбалу, имао сам 7 година) и виђао сам тимове који одиграју очајно прво полувреме да би у другом заиграли као препорођени и обрнуто. Могуће је за пет дана променити све из корена, једино се питам да ли овај састав Црвене Звезде то може. С обзиром да тренер јуче после утакмице изјављује да је "молио Бога да не приме трећи" нисам превелики оптимиста, благо речено.

8.8.07

Све је добро што се добро сврши

У то убеђујем себе откако се завршио реванш против Левадије, без успеха до сада. Имао сам лош предосећај о данашњој утакмици целе недеље и умало да се оствари. Не могу да верујем да смо онако скроман тим прошли тек на гол у гостима! Задњих пола сата меча су ми били најдужи у животу до сада! Ма, треба ово што пре заборавити...На реду је Ренџерс на Ајброкс парку и то ми враћа лепе успомене. Али о томе сутра...

Наша "демократија"

Не сме се овде дирати у свете краве, одмах се добија отказ. Још је и дотична "задовољна" због тога. Борац за слободу изражавања, нема шта.

А 2000. су толико тога обећавали...

Доследни у идиотизму

Ипак су одлучили да избаце "Партизан". Као, да би остали доследни. Доследни само у идиотизму. А ови су , кажу, "пресрећни". Невероватно да их након 1:11 није срамота.

7.8.07

Безобзирно!

Траже Британци да се петорица мушкараца који чак нису њихови држављани али легално живе у Британији ослободе из Гвантанама. Нећу овде да улазим у то шта се тамо дешава и да ли је законито такво задржавање људи. Оно што је у свему овоме гротескно је понашање британске владе.

Прво, питају ли се они откуд то да имигранти одлуче да следе Бин Ладена и ал-Каиду? Шта их то тера? И колико таквих још имају у својој земљи? Шта намеравају да предузму, ако уопште? Просто је невероватно да се залажу за људе који су прекршили све могуће законске и моралне норме, који су гостопримство Уједињеног Краљевства искористили да би помагали организацији чији је циљ уништење те земље! Очигледно је да су бомбашки напади на Лондон од пре 2 године и покушаји од пре пар месеци у Глазгову и Лондону постали само икебана.

Друго, одакле им образ за овај захтев након што су тражили да Русија изручи свог држављанина иако то устав Русије изричито забрањује? Заправо, тешко се може говорити о образу савремених политичара...

Путин је био у праву, треба њихове главе да се промене, а не руски устав.

6.8.07

12 година

Не нисмо заборавили...Упркос свим могућим напорима "демократских снага" и "не-владе". И нећемо им дозволити да имају мира и да остану некажњени ма колико славили своју злочиначку акцију. Таман када престану да гледају преко рамена, стићи ће их оно што су заслужили.

3.8.07

Јој, расплакаћу се!

Сећате ли се Абу Хамзе? Тачније речено, знате ли уопште ко је он? У питању је имам који је изазвао приличну буру својим "сликовитим" коментарима о не-муслиманима. Између осталог, рекао је:

“Нема течности које Алах више воли од крви. Без обзира да ли се ради о крви јагњета, Србина, Јеврејина или било ког непријатеља Алаховог, та крв је веома драгоцена...”


Иначе је био редовни посетилац на босанском ратишту. Можете да погађате шта је тамо радио.

Елем, овај господин који служи затворску казну због позивања на убиство се жали на...расизам и исламофобију од стране осталих затвореника! И не само то, Хамзи смета и што су му одузели куку коју носи уместо руке(шта ће му кука уместо нормалне протезе, за аудицију за "Пирате са Кариба"?), што му кревет није довољно мекан, што су га терали да мења ћелију иако је био сувише слаб да би ходао(могао је увек да пузи), што су му сервирали свињетину за јело(ово на жалост нису, али требало је). Уједно су његови представници изјавили да страхују да би могао да умре у затвору(нисмо ми те среће).

Не знам за вас али мене је баш дирнула ова исповест човека који је изјавио да су "Јевреји проклета раса и да је Хитлер послад од стране Алаха да их мучи и понижава". Чекајте да проверим свој мерач саосећајности...Хммм, баш као што сам и мислио, чврсто стоји на нули.

Он може, а владику Филарета протерују

Знало се одавно шта ће бити независни Монтенегро-Ђуканистан: антисрпско легло каквих мало има. Већ смо видели то кроз насумична хапшења српских туриста због тога што Подгорица није дочекала навијаче Хајдука из Сплита "раширених руку". Нови доказ је протеривање владике Филарета из Црне Горе због наводног "помагања оптуженима за ратне злочине" уз истовремено давање пратње Агиму Чекуу.

Хоће ли Србија коначно да реагује на овакво понашање црногорских власти или ће опет послати Тадића да се снисходљиво смешка и прича о "регионалној сарадњи"?

Сад ми је јасно

Није ни чудо што је УЕФА ипак допустила да Партизан игра реванш против Зрињског. Трагично би било да онакав скуп играча(намерно не кажем "тим") игра у следећем колу. Против њих би и клуб из београдске зоне имао шансе за пролаз.

2.8.07

Уффффф!!!!

То је моја реакција на Звездину утакмицу против Левадије. Давно нисам гледао тако јадну представу. Тим уопште није уигран, играчи се слабо познају, а неки су једноставно катастрофални. Ко је довео оног Баркоса у Звезду? Даље, избор неких играча Бошка Ђуровског је благо речено сумњив. Колико могу лоши бити Ђорђевић и Бајалица када уместо њих игра онај буздован Туторић? Једине светле тачке биле су Короман, Лукаш и Ранђеловић. Сва срећа па противник буквално нема појма, чак су и гол дали безмало сами себи. Али оно кроз шта сам преседео претходне ноћи на "Маракани" не улива уопште оптимизам, напротив.

1.8.07

Нисмо идиоти

На покушај нове западне подвале у вези Косова и Метохије реаговало се на једини могући начин. Спуштавасмо се ми на то уже, и више никада...

Али овакве смицалице су, парадоксално, добар знак. Оне показују да они који би желели да отму Косово и Метохију немају ниједан легалан начин да то ураде и да им је јасно да ће нелегална насилна отимачина бити поништена кад-тад. Још само да неки у Србији то схвате.

И они пљунули па лижу

И Еврпоској федерацији је мало допрло до мозга, упркос поданичком јавном ставу управе Партизана и националног савеза. Сутра ће се реванш између Партизана и Зринског ипак играти. Након овакве одлуке може се са 90% сигурности тврдити да ће, уколико инцидената не буде у реваншу, Партизан наставити играње у Европи.

Шта се променило у међувремену? Биће да су Терзић, Зечевић и остали, под притиском јавности која је једнодушно, без обзира на клупске боје, осуђивала казну изречену Партизану као лицемерну и неправедну одлучили да ипак "стисну петљу" и потегну неке услуге које им дугују у Ниону. Без обзира што ФСС и управа Партизана имају заслуге за ово, моја оцена о њима остаје: они су бескичмењаци и опортунисти. Да су се они питали, остали би у својим мишјим рупама али су их истерали одатле и приморали да се изборе за ово. О њима ћу да променим мишљење тек када покажу да су нешто из овога научили.