15.1.08

А ко шаље истину?

Познати београдски публициста Јаша Алмули открива нам у "Политици" на који начин тзв. Хелсиншки одбор блати Србију. Хвала Јаши Алмулију али ова вест не може да не изазове бес.

Није у питању сам чин Хелсиншког одбора, они раде оно за шта су плаћени од својих газда. Ради се о томе да обавезу демантовања ових и оваквих конструкција, поготово у ово време морају на себе да преузму државни органи Републике Србије. Овде се ради о перфидном покушају да се преправи историја да би се сломило оно што је остало од српског националног поноса, а све у функцији рушења морала становништва чија је подршка неопходна за одбрану државне територије. На колико је адреса послата права истина о Другом светском рату на подручју бивше Југославије, са све цитатима еминентних историчара које је навео Алмули? Ко је икада од владиних функционера реаговао на овакву опаку кампању антисрпских НВО?

Има, међутим, нешто још горе, веровали или не. На овакве ствари не реагују ни националне странке и организације, што је недопустиво. Оне би прве морале да се ангажују на одбрани српске историје. На жалост, оне су делом пасивне као и власт, мислећи да је све то небитно, а делом скоро па потврђују наводе Соње Бисерко. Каква је корист, молим вас, од тога да београдски огранак једне националне организације води особа као што је Дејан Лучић који се "прославља" својим делима у којима копира западну конспиролошку литературу? А он је још и добар каквих има, неки би, ако је судити по интернет дискусијама, доделили почасне докторате Београдског Универзитета Дејвиду Ирвингу и Ернсту Зунделу. А ти исти су опет најгласнији при помињању Јасеновца! Са којим правом?

Заиста, ко је остао да пошаље истину, изузев часних појединаца као што је Алмули?

No comments: