17.1.08

Сада се тек види

Слободан Антонић се у најновијој анализи бави медијима у Србији и њиховим извештавањем, пре свега о председничким изборима. Антонић лепо констатује да се многи тзв. "европски" и "независни" медији понашају крајње непрофесионално и навијачки. Па каже:

У време Милошевића таква врста ТВ новинарства оштро је осуђивана. Стране фондације давале су велика средства истраживачима да покажу сву некоректност која постоји у извештавању. Данас тих средстава више нема. Али, то не значи да више нема некоректности.


Баш се питам зашто. Очигледно је да некоректности не сметају ако је у питању права жртва.

Антонић отворено апострофира Б92 као пример таквог некоректног новинарства. Шта му је требало толико? Б92 то ради од свог постања, дајући простор свим могућим антисрпским гласноговрницима из земље и иностранства а све под фирмом демократије и људских права. Мали број људи је успевао да прозре ту њихову игру тада. Време је да неко коначно прозове Б92 не само за оно што ради у овој кампањи него и за њихову улогу у разарању српског друштва коју игра од почетка. А заједно са њима осветлити за чији су заправо рачун рађена она фамозна истраживања о "некоректности" медија јер у корист Србије и њеног друштва сигурно нису.

1 comment:

Anonymous said...

Задумалась о гостинцах на ДР младшему сыну, ему четыре года, разные-пылесборники-конструкторы у него уже есть много, ему нравится мышка Тич. Я выискала типа такой игрушки, только мишку http://mishkiland.ru/coobi.php?id=5 , кто покупал такого? Стоит покупать? Или посоветуйте что-нибудь ещё. Не дайте сыну остаться без праздника от папы с мамы с папой.