22.1.08

Споразум

Влада Србије је прихватила споразум са Русијом о изградњи гасовода и продаји Нафтне Индустрије Србије. Коначан исход је добар али све шта се дешавало око споразума говори о нашој политичкој назови елити.

Немојте имати илузија да је одлучено у најбољем интересу Србије. Актери су се пренемагали вођени пре свега интересима својих кандидата на изборима, а неки су чак и отворено се супротстављали овом споразуму и лобирали за стране фирме са крајње сумњивим власницима(јел'тако Динкићу?). Тек када је једном кандидату, Борису Тадићу, догорело до ноката, сетили су се споразума. Али чисто да се види ко заиста има све адуте у рукама, Тадић неће ићи у Москву већ ће то да учини Велимир Илић. Ништа, дакле, од кампање у којој би учествовао и Путин. Бедно, све у свему. С обзиром на људе на власти имамо више среће него памети и добијамо више него што објективно заслужујемо.

Како СРС треба да реагује? Николић би сада морао да снажно поздрави склапање споразума јер би све друго изгледало као да следи девизу "што горе то боље", а не мора чак превише жестоко да се обрушава на тајминг и на злоупотребу функција с обзиром да је Тадић ускраћен за "државничку посету". Осим овога, он може да подсети бираче да се СРС прва залагала за сарадњу са Русијом и то онда када то безмало нико није смео.

1 comment:

__Сербон__, Десети Вештац said...

Тако је, тако је, све иде у корист Томину само треба добро да одигра карте.

Ако стварно буде примљен код Гризлова то ће бити огромна ствар. Косово, Русија, и ТВ дуел нека буду главне тачке СРС за друго коло.