24.1.08

Озбиљно или...?

Као што сам и предвидео(мада то није било тешко након резултата гласања), Тадић је у небраном грожђу. За победу му је потребно да помири непомирљиво: Чедин јуриш ка ЕУ(ССР)по било коју цену и Коштуничино чврсто залагање за очување Косова и Метохије, макар и по цену потпуног раскида са западом.

ДСС и НС су отворено поставили услове, а Тадић се буса у прса и говори:"Мене нико неће да условљава". Али погледајмо шта ДСС и НС заправо траже: да се пониште сви споразуми са ЕУ у случају слања мисије и/или признавања Косова и Метохије. Шта то има ненормално у овом захтеву? Ово би требало да буде савршено нормална реакција једне иоле озбиљне државе! Не говорили ли Тадићев бес о томе шта је заправо њему на срцу, ко му је од две опције од које мора да тражи гласове дражи и какву ће политику водити?

Мада, могуће је и да је све то игра за јавност. Могуће је и да се овим условљавањима чува образ и плитички идентитет, а да је све "иза затворених врата решено". У политици је све могуће, поготово у овој нашој Србији.

Ако ништа друго, овај случај показује да у политици број људи који имаш иза себе није све. Много зависи од тога и да ли си у правом тренутку на правом месту.

No comments: