4.2.08

Резултати

Ево, видели смо како су се завршили избори...Ко је крив за то што ће Тадић још 5 година да буде председник?

Ја ћу учинити нешто што није популарно на нашим просторима: окривићу на првом месту бирачко тело. Да, управо тако, кривим грађане Србије. Александер Тајлер је написао да демократија никада не може да постоји као перманентни облик владавине и може да траје све док изборно тело не открије да могу својим гласовима да доделе себи новац из државног трезора. Тада демократски избори постају такмичење у томе ко ће више потплатити бираче. Бирачи у Србији не само да су открили пут до државне касе већ ништа друго ни не знају. Њима је неопходна држава или некаква државна творевина да брине о њима и обезбеђује им сигурност. Они никакав други систем не познају, нити могу да га замисле, не само у будућности већ и да је тако нешто уопште икада постојало. Генерације које памте нешто друго су пред изумирањем, а науци не пада на памет да промовише било каква дела која би могла да избаце људе из ове колотечине. Власт је почела да плаши људе да ће неко да склони "великог брата" који пази да им се нешто не догоди и малодушници су похрлили на биралишта да га одбране.

Треба наравно окривити и кампању СРС. Иако је била доста добра могла је да буде боља. Морало се ићи са негативном кампањом, доста је било изигравања финоће. Према евроатлантистима треба бити бруталан и немилосрдан. Сваки њихов гаф треба понављати неколико пута на свим радијима и телевизијама до којих се може доћи. Поред овога неопходно је разарати њихову идеолошку основу публиковањем чланака о "мрачној страни" ЕУ и о томе куда нас заправо води безглави јуриш у ту организацију. Треба појачано инсистирати на појмовима као што су част, достојанство, отаџбина. У људима овде није још увек потпуно убијено. Поред овога било је неопходно да се прикажу најпогубнији ефекти досманлијске владавине: фабрике продате за један евро, бивши радници великих предузећа који се убијају јер не постоји никаква нада да ће наћи нови посао и зашто не, застрашивати људе тиме! Многи не знају заправо како људи живе ван Београда и великих градова. Податак да је Николић победио у Нишу и Крагујевцу где СРС није победила никада довољно говори и може да буде путоказ у ком правцу кампања треба даље да иде. Као шлаг на торту дошле би афере "демократских" министара као и њихове асоцијације са нацрњим политичким и другим олошем ове земље. Људи овде масовно гласају за мање зло, потребно је огадити противника људима до максимума. Очигледно да ништа друго не може да прође.

Све у свему тужан дан за Србију, у овом тренутку не могу да нађем ни трачак оптимизма.

2 comments:

Gray Falcon said...

Ако ништа друго, сад је очигледно да се са Транзистима не може ”на фињака.” За идући пут, ако га буде. Ако од Србије ишта остане до тада.

Александар said...

Ех, предизборна кампања се не прави пред изборе, него траје за време политичког живота. Предизборна кампања је процес а не маркетинг. Бар код здраворазумних. Код оваца (за шишање) испраног мозга и уклоњених сећања, предизборна кампања помаже да се такви „убеде“ на одлуку за кога треба да гласају. Одн. коме да помогну да напуни џепове (поново или још мало).

П.С. Без Краља не ваља!