5.8.08

Упркос свему сам ту

Признајем, био сам у искушењу да дигнем руке од свега у ноћи 11. маја. Није ми било јасно да људи тако лако могу да се "приме" на обећања оних који им само зло наносе и њихових експонената. Заправо, помислио сам да смо као нација изгубили осећај за добро и зло односно да смо дошли у фазу да не можемо да разликујемо корист од очигледне штете а коју је одлично описао Иво Андрић.

Затим сам се мало сабрао и по систему "јутро је паметније од вечери" анализирао мало чињенице. А оне су говориле о лошој кампањи СРС као најјаче националне странке која је вероватно очекивала да јој све падне у крило, медији који су углавном гурали евроунијатску причу и то не само за ову кампању већ годинама уназад, злоупотребе службених положаја државних функционера из тзв. проевропске опције...И поред тога, већина грађана је гласала за странке које су се залагале за патриотску политику и таква власт је и требала да се састави. То што је једна од патриотских опција одлучила да превари своје бираче и да реторику подржи делима која су у тоталном нескладу са оним што су причали друга је ствар. Шта рећи? Нека им је Богом просто. Ако ништа друго, жито се дефинтивно одвојило од кукоља. Након ових избора странке и коалиције су се коначно дефинисале када је реч о националном опстанку, више им нема промене табора.

Оно што је уследило је логична последица састављања коалиције са коца и конопца која данас влада Србијом чије су једине споне власт и новац(ако изузмемо бол за умрлим председницима странака) и којој ниједан принцип није свет осим два већ поменута. Што би њих потресало то што ће Срби на Косову и Метохији и Републици Српској да пате под окупацијом и репресијом шиптара, босанских муслимана и Хрвата? Они имају свој "европски пут" и поред њега виле које су саградили од провизија које су добили за продају будзашто државних фирми и богатстава као и гласова својих бирача.

Парадоксално, али стање које је уследило је и мене подстакло на акцију. Немам намеру да са стране гледам док криминална интересна група која чини власт у Србији данас дотуче све што је српско! Намеран сам да речи на блогу поткрепим и акцијом. За сада је то моје присуство на свакодневним протестима против режима Бориса Тадића(онолико колико ми обавезе дозвољавају), а са којих ћу овде повремено да извештавам(поред, наравно, редовног блоговања). А после, можда и нешто више...За сада не бих о детаљима јер је јасно из бахатих најава шефа режима да ће се мишљење које не изражава стремљење ка "еу-ропском путу" бити сузбијано и не знам колико ће моје деловање имати ефекта.

Знам само да под овом влашћу српском народу прети нестанак. Усвоје ли се назови вредности "евроунијата" више нећемо бити Срби, већ обична бесловесна маса коју ће свако моћи да обликује и развлачи по жељи. А то је судбина која се мора по свако цену избећи.

1 comment:

Gray Falcon said...

Срећан повратак!