30.9.08

Ради оно што најбоље зна

Вук длаку мења али ћуд никада. Борис Тадић се поново исказао у својој омиљеној активности: издаји. Најновији акт је прихватање опције поделе Косова и Метохије.

Да ли тај човек чита устав земље којом председава? Да ли зна шта у преамбули пише? Да ли се сећа заклетве коју је положио или је то само изговорио по папагајском принципу? И шта је са предизборном поруком "и Косово и Европа"?

Осим тога, какву он то поруку шаље у свет? Он овим говори да је Србија спремна да се одрекне дела своје територије и то баш уочи гласања у УН о иницијативи Србије да Међународни суд у Хагу оцени легалност проглашења независности Косова и Метохије. Да не причамо да такав став просто позива друге да посегну за другим деловима територије Србије, не само за Косовом и Метохијом.

Да ли је могућа таква глупост, тако погрешан корак у оваквом тренутку? Или се пак не ради о глупости, већ пре свега о јасној и злој намери?

Опозиција, каква је таква је у овом тренутку, мора да оштро реагује на ово. Оставите се макар на тренутак посланичких мандата, стенограма и других трица и кучина, председник хоће да прода државу!

No comments: