16.10.08

„Титаник“ и Србија

Многима од вама је већ јасна паралела, али што је најгоре имамо и ликове који безмало у потпуности одговарају оним правим са несрећног брода. Ево их:

Борис Тадић – Брус Исмеј. Као и Исмеј говори само „напред, напред“ не обазирући се на упозорења и могуће последице. И немојте сумњати да ће и он наћи начин да се укрца на чамац за спасавање остављајући многе иза себе да се сналазе како знају и умеју.

Мирко Цветковић – капетан Едвард Смит. Инстинкт му можда и говори да је погрешно да слуша власника, али он то свеједно ради. Хоће ли бар имати образа као и Смит, који је потонуо заједно са бродом?

Војислав Шешељ – осматрач Фредерик Флит. Он је одавно упозорио: „Ледени брег, право испред нас!“

Војислав Коштуница – први официр Вилијам Мурдок. Био је на мосту, видео је да ће брод да удари, наредио скретање курса, али прекасно и недовољно.

Ивица Дачић – кормилар Хиченс. Ем је био кормилар у тренутку судара, ем се још љути на оне које би да преживе катастрофу и изиграва ауторитет.

Томислав Николић и његови „напредњаци“ – оркестар Волиса Хартлија. Док брод тоне они свирају лагане и веселе мелодије да смире унезверене путнике...Или можда да их убеде да је заправо све у реду?(„да смањимо политичке тензије“, „смиримо страсти“).

А ми, где смо ми? Закључани у потпалубљу, како и доликује путницима треће класе. Ко још даје пет пара за нас?

No comments: