24.10.08

И, шта испаде на крају од "напредњака"?

Дуго очекивани и помпезно најављени дан оснивачке скупштине нове странке Томислава Николића је дошао и прошао па је ред да мало прокоментаришем манифестацију.

Нема више српске, па ни стране класичне музике, сада је у моди "Роки", ваљда као доказ "напредности". Говори онако испразни, лишени супстанце и поенте, препуни фраза о "бољем животу", "мосту између истока и запада" и "борби против криминала". Ни речи о програму, ни "и" од некакве идеологије нити је речено како замишљају да остваре то што су наумили, ма шта то било. Сходно томе и атмосфера у, истини за вољу, препуној сали Сава Центра, млака, недоречена, без правог ентузијазма какав се очекује у оваквим приликама, посебно након најава челника СНС како су се ослободили "баласта радикализма". Један мој пријатељ који је био присутан је то најбоље описао речима: "Пун Сава Центар, а у ствари празан".

Можда је свему томе нарочито допринело присуство представника амбасада САД, Британије, Француске, да к'о бива, чују лично од Николића шта имају да им кажу. А отимање Црне Горе и Косова и Метохија, протеривање Срба из Крајине и са Косова, НАТО агресија? Помену ли "напредњачки" челници то понекад? И где се Лука Караџић уклапа у све то? Вероватно да би могли да одрже представу како могу да буду све за свакога.

Кад је све ово почело рекао сам да ће Николићева партија у најбољем случају бити ДСС на стероидима. То је била превише оптимистична процена, ово што смо видели у Сава Центру је ДСС од пре 2006 коме треба хитно убризгати тестостерон.

No comments: