9.3.09

Нису смеле и тачка!

Јавност у Србији је узбуркана чињеницом да су се најбоље српске тенисерке среле са бившим америчким председником Билом Клинтоном, истим оним што је планирао и спровео агресивни рат САД и НАТО против Србије. И док добар део људи осуђује тај њихов поступак, постоје и они који их бране под мантром да "не треба мешати политику и спорт".

Ти што то причају су, кратко и јасно, још глупљи од њих две. Оне су прве помешале политику и спорт када су пристале да се са њим састану. Знајући шта тај човек представља за Србе и шта је учинио српском народу, морале су да одбију да се са њим састану. По његовом наређењу убијено је на хиљаде Срба, а са своје земље протерано на стотине хиљада. И сви они имају своје породице које су са правом огорчене због оваквог њиховог поступка. Постојало је милион изговора који су могли да се смисле да би се избегао такав сусрет, ако већ нису хтеле да буду отворене. Уосталом, шта и да су рекле? Шта би се десило? Медији би их напали? Спонзори отказали? Могуће, али све и да се десио најгори сценарио било би им боље него онима који су остали без куће и без породица кривицом Била Клинтона.

Пре овога Ана и Јелена су имале све Србе иза себе, сада ће велики део да их презре, с правом. За то су саме криве. Њихов гест је немогуће оправдати и одбранити. Надам се само да неће покушавати да купују индулгенцију некаквим "хуманитарним радом".

1 comment:

Anonymous said...

ko mi baci ovaj debilan link...