13.5.09

Зна се ко је заправо мета

Један од многобројних "антифашиста" по занимању Ненад Чанак је својевремено поднео је својевремено предлог закона о "забрани неонацистичких организација и симбола". На основу лика и дела предлагача могло се претпоставити шта ће закон садржати. Чанак није изневерио очекивања. Ево неких извода:

Забрањује се производња, умножавање, складиштење, презентација, величање или на било који други начин ширење пропагандног материјала, симбола и обележја којима се може изазвати, подстицати или ширити мржња и нетрпељивост према слободним опредељењима грађана, расна, национална, или верска мржња или нетрпељивост, пропагирају или оправдавају националистичке и фашистичке идеје и организације или се на други начин угрожава правни поредак.


Коначно на папиру добијамо оно што чанкочедисти одавно пропагирају, изједначавање национализма и фашизма.

Забрањује се производња, умножавање, складиштење, презентација, ширење или на било који други начин употреба симбола којима се врши пропагирање или оправдање идеја, радњи и поступака лица оптужених или осуђених пред Међународним кривичним Трибуналом, или лица осуђених или оптужених пред домаћим судовима за кривична дела ратних злочина.


Претпоставка невиности за оптужене, шта је то? А чак и да је неко осуђен, не значи да је осуђен истинито и праведно. Овим се на мала врата уводи судска диктатура и де факто спречава правна расправа.

Фашистичким организацијама или удружењима из члана 2. овог закона сматрају се оне организације или удружења које у својим статутарним или програмским документима афирмишу или шире неонационалистичке, фашистичке или националсоцијалистичке идеје и поступке.


"Наонационалистичке"? Преводиоца, молим! То мора да је неки Чанков "војвођанерски". Шта друго очекивати од полуписменог и нешколованог силеџије.

Овај предлог је изашао из најмрачније тоталитарне кухиње, исте оне из које је изашла читава "другосрбијанска" булумента и он је део много ширих напада истих на неистомишљенике који су ових дана интензивирани. Блокирање ове псеудоправне наказе је услов да се у овој земљи одржи минимум људске слободе и достојанства. Уколико ово прође, следоваће много горе ствари, много, много горе...

No comments: