22.6.09

Ево нама продукта реформисаног школства

Нисам помно пратио стање у школству претодних скоро 10 година делом зато што немам деце нити су људи око мене имали(бар не тог узраста), делом зато што нисам желео да знам на који начин ће да га упропасте након што су га дали у руке Гаши Кнежевићу и сличним следбеницима универзалистичког либерализма који деценијама већ доминира школством на њима омиљеном западу. Стога ме није нимало изненадио нити шокирао снимак на којем ученик средње школе удара професорку.

Да се одмах разумемо, далеко од тога да је у средњој школи када сам је ја похађао стање било добро. И у моје време(почињем као старац да звучим) је било свађа са професорима, чак смо и у међусобним разговорима претили како ћемо свашта да урадимо незадовољно због оцене или третмана. Реално, међутим, никоме ни на крај памети није падало да нешто тако заиста и учини. Наше тираде су више биле пре свега плод пубертетске агресивности. Осим тога, сви смо имали страх, не толико од школских казни колико од родитеља.

А данас? Под изговором "спречавања насиља над децом" родитељима и просветним радницима се под претњом оштрих казни одузимају било какви механизми дисциплиновања деце. Ученици су у школама заштићени попут белих медведа, а недавно сам чуо да наставници чак ни са часа не могу да их удаље без сагласности родитеља који опет, за разлику од наших својевремено, безрезервно стају на страну детета("Моје дете тако нешто да уради? Немогуће!"). И то треба да буде будућност ове земље! Није ни чудо што из наших школа излазе углавном незналице, битанге и паразити.

Све то није нимало случајно. Владајућем слоју управо требају такви. Таквима се најлакше влада. А после? После њих потоп!

1 comment:

Anonymous said...

[b]Nuvi 1490T[/b]

Nuvi 1490T имеет широкоформатный экран (диагональ экрана 5" (12.7 см)). Этот ультра тонкий навигатор произносит названия улиц (Внимание! Функция работает только в Европе), имеет пешеходный режим для навигации и рассчитывает более экономный маршрут с помощью функции ecoRoute™.

Пользуйтесь общественным транспортом с cityXplorer™

С улучшенным пешеходным режимом nuvi 1490T является идеальным навигатором для передвижения по городу на общественном транспорте. Необходимо загрузить дополнительное ПО cityXplorer™ и вы будете знать, где находятся остановки автобуса, трамвая, метро и других видов транспорта (Внимание! Функция работает только в Европе).

[url=http://info.je1.ru/GPS_006.html]Подробнее...[/url]