13.7.09

Нека га, нека прича

У дугом низу антисрпских публикација дневног листа "Данас" једна од најновијих је интервју са Харисом Силајџићем. Ми мало старији га памтимо као посебно злоћудног представника босанских муслимана током рата у тој бившој југословенској републици. Тих година створио је бројне везе код Клинтонове администрације. Касније је морао да се склини у страну што због унутрашњих прилика у БиХ, што због промена у САД. Повратком Клинтонових кадрова на таласу обаманије Силајџић поново види своју шансу и у јавним иступима је све безобразнији.

Интервју је, наравно, обична колекција антисрпских бљувотина и фантазмагорија о рату у БиХ, али један део је посебно занимљив:

Охрабрује ме, међутим, што у Србији постоје људи, попут Чедомира Јовановића, Наташе Кандић, Соње Бисерко, уз снаге које их подржавају, и мислим да је то добро за будућност Србије али и цијелог региона - каже у интервјуу за Данас члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић, осврћући се на однос Босне и Херцеговане и Србије.


То је то, тако је одувек било. Једини добар Србин за Силајџића и његове је "раја", "Влах", човек у подређеном положају који ће служити и диванити свог "бошњачког" господара. Нема ту партнерства равноправних који сваки има свој интерес у Силајџићевом свету, постоје само они, "Бошњаци", којима се стално нешто дугује и који су дар Божији(тачније речено Алахов) људском роду и са друге стране они који би требало њихове прохтеве стално да испуњавају.

Веома ми је драго што је Силајџић пуштен да говори и то преко својих гласноговорника у Србији. Преко њега знамо шта нам желе и шта нам спремају. Он је далеко боља опција од Комшића, Лагумџија и разних који мисле исто што и Силајџић али то крију иза високопарних парола.

No comments: