22.9.09

Quod errat demonstrandum

Пар дана пре несуђене манифестације хомосексуализма написао сам да највећи проблем у промовисању те појаве то што је она пре свега средство у рукама страних сила за рушење онога што је остало од традиционалног морала и друштва у Србији. Није прошао ни цео један дан, а огласила се уобичајена булумента. Од бројних крокодилских суза над судбином "параде" издвајам бисере британског амбасадора:

"U danima pred planiranu povorku, (u Srbiji) je bio raširen govor u kome se pozivalo na nasilje. Grafiti na zidovima pozivali su na 'smrt pederima'. Ekstremno-desničarske organizacije širile su stare laži da su homoseksualci pretnja deci (dok je u stvarnosti, mnogo ozbiljniji seksualni zločin protiv dece onaj koji čine odrasli muškarci protiv devojčica)", ocenio je britanski ambasador.


Прво, откуд он зна да су у питању лажи? Зар никада није чуо за Џон Вејн Гејсија, на пример? И откуд њему за право да оцењује да је злочин мушкарца над девојчицом већи него над дечаком?

Vordsvort je dodao da je razgovarajući sa velikim brojem ljudi stekao utisak da većina misli da povorka ne treba da bude održana, kao i da bi njeno održavanje bilo "nedemokratsko, jer ga većina ne želi".

On je, takođe, podsetio i da su pred povorku neki visoki srpski političari javno govorili da bi bilo bolje da se ona ne održi, a zamenik patrijarha, mitropolit crnogrosko-primorski Amfilohije nazvao je povorku "paradom srama i Sodome i Gomore".


Е јадни наши људи, зар не схватају да је демократија оно што западни амбасадори кажу да јесте? А тек црква! Како се само усусђује да следи своје Свето писмо?

Britanski ambasador je istakao da su i u zapadnoj Evropi sva društva morala da se suoče sa dugotrajnim i ukorenjenim predrasudama i da prođu kroz težak proces njihovog prevazilaženja.


Е, у овом грму лежи зец и захвалан сам британском амбасадору што га је истерао. "Превазилажење предрасуда" (читај: разарање традиционалног друштва) је довело до тога да се католичким агенцијама за усвајање деце забрањује да одбијају да дају децу хомосексуалним паровима или да легално делује паралелни правни систем, исламски шеријат(који хомосексуалцима пресуђује на много гори начин од било чега што би им урадили у Србији). А ово су само две карактеристичне капи из мора мултикултуралистичког релативизма у који некада велика Британија неповратно тоне. Зато је и погрешан приступ "слободе изражавања" према случају "геј-параде", као што и не стоји тврдња да је то безначајан и безопасан догађај. Парада је требало да буде само почетак, након ње би следили нови захтеви да се промовишу прогресивистичке и пост-модерне идеје све док не би било избрисано све оно што Србе чине Србима. Тако је се дешавало и на западу, није он у овакво стање дошао преко ноћи.

А странци ако баш толико воле те параде нека их уприличе код себе. У том смислу поздрављам потез амбасаде Шведске и захваљујем им на још једном у низу доказа о томе ко стоји иза свега.

No comments: