6.4.11

6.4.1941 - 6.4.2011

70 година је прошло откако је хитлеровска Немачка бомбардовањем Београда отпочела агресивни рат против Краљевине Југославије. У бомбардовању Београда погинуло је преко 3000 људи и начињена је велика материјална штета. Више од тога српски народ је погодило уништење Народне библиотеке и докумената и списа од непроцењиве вредности који су се у њој налазили.

Извршиоци овог дела су после рата заслужено кажњени, док је налогодавац побегао од суда и пресудио себи. Да ли су могли да сањају да ће после 70 година имати своје адвокате у Србији, оне који ће њихов злочин да релативизују, па чак и да покажу разумевање за њега?

Мислите да сам оштар? Ни најмање. Јер они који се данас са највећом могућом жестином обрушавају на "енглеску и совјетсју агентуру која нам је 27. марта донела несрећу на врат" једва спомињући починиоце недела над српским народом не заслужују никакав други епитет. Тужно је да многи од њих себе сматрају националистима са дна каце и оштро нападају данашњи режим због његове издаје и квислинштва. Шизофреност таквог става они не виде, као ни чињеницу да су њихови аргументи малтене идентични онима које жуто-чедистички режим употребљава са циљем да обесмисли и обезвреди борбу српског народа за своја права. А оне које им укажу на неодрживост такве позиције брже-боље етикетирају као "комунисте" и стално понављају једну те исту мантру, више да би убедили себе него друге:"То није исто". Зашто? Зато. Или дају једини глупљи и безобразнији одговор од наведеног који гласи нешто као "Цветковић/Цинцар-Марковић/Недић/љотић су били православни Срби, Чеда и Тадић су глобалисти". Па добро господо, нека вам буде да "није исто". Хајдемо онда мало даље у прошлост...Погледајте овај инсерт из филма "Бој на Косову":Где се препознајете? Ко је овде, по вама, на правој страни? Лазар који "наноси народу несрећу на врат" или Левчанин и Тамнавац који хоће да "чувају народ од погибије"? Хоћете ли имати толико интелектуалног поштења да одговорите на ова питања? Или ћете неставити са мантром "То није исто"?

No comments: