5.4.11

Зна се приоритет

Свађа између НСПМ и других патриотских сајтова која је се почетку одвијала у пола гласа и безмало у тајности сада је громогласно избила у јавност. Повод је министар спољних послова Вук Јеремић и његова улога. Док НСПМ хвали Јеремића као једину светлу тачку иначе криминалне владе, људи са Видовдана и Печата сматрају како је Јеремић само добар полицајац наспрам лошег Тадића. У расправи су почеле да падају и тешке речи.

Одмах би нагласио да не одобравам квалификације на рачун Ђорђа Вукадиновића и Слободана антонића и не мислим да су кукавичија јаје режима. Али то не значи да њихови критичари принципијелно нису у праву. Заиста боду очи и већ помало иритирају очајнички покушаји Вукадиновића и Антонића да нађу позитивне карактеристике или личности у власти ма колико минорне биле и време је да престану са тим.

Нека су Вукадиновић и Антонић 100% у праву за Јеремића и нека су њихови критичари 100% у криву, то нерелевантно. Ставови, па чак и понашање Јеремића су потпуно небитни док год он јавно не напусти и осуди режим Бориса Тадића. Извући Вука Јеремића из контекста тог режима чији је део значи поставити дрво испред људи са циљем да се блокира поглед на шуму.

Током Другог свестског рата само мали број људи, упркос свему што се дешавало, је сматрао да су сви Немци зле убице. Сви Немци, међутим, изузев оних који су јавно осудили нацизам, су били део једног злочиначког и геноцидног ентитета званог нацистичка Немачка са којим је цивилизација водила борбу на живот и смрт и у таквој ситуацији покушаји са стране да се "добри Немци" издвоје и некако искупе, а преко њих и Немачка, су били потпуно депласирани. Тако је и са Вуком Јеремићем. Нека је он највећа Србенда, то је небитно. Једино што је битно је што је он део једне егзистенцијалне претње по Србију и српски народ зване режим Бориса Тадића, односно његови спонори из Вашингтона и Брисела, и уколико у заједно са тим режимом мора да падне и Вук Јеремић, амин.

Антонић и Вукадиновић би морали да схвате да је приоритет рушење евроатлантистичке клике, а не спасавање редова Јеремића. Иначе ће и у мени прорадити црв сумње...

No comments: