21.6.11

Знали сте да није добра(*)

Сви су Бог зна како згрожени оним што је приредила Ејми Вајнхаус у суботу вече на Калемегдану. Моја реакција на то згражавање је:"А шта сте ви очекивали?"

Право питање би, у ствари, требало да буде:"Да ли сте знали уопште у шта се упуштате?" Чак и летимичан поглед на Ејмину биографију открио би да је карта за њен концерт мачка у џаку јер далеко од тога да је Београд прва жртва њених склоности ка конзумирању разних опијата. Једноставно, никада се не зна која ће Ејми Вајнхаус да изађе на бину, да ли талентована певачица продорног гласа или неизлечива зависница за коју је безмало чудо да је уопште жива.

"Концерт" је ипак донео нешто добро. Показао је сву испразност наше тзв. елите а, на жалост, и дела становништва коју каркатерише заслепљеност и оптерећеност извиканим именима и елементарно незнање о њима, односно, што је још горе, умишљеност да се о њима заправо све зна. Могао бих да се кладим да је од 20.000 људи који су платили карту можда 1-3% би знало да наброји пет Ејминих песама, а камоли да их отпева. Утолико су примедбе да је мало ко знао оно мало песама што је отпевано још смешније, пошто тешко да би их знали све и да је концерт прошао како треба. О томе какве су покондирене тикве представници власти који су, као што је уобичајено за сличне догађаје, чопоративно дошли, сувишно је даље причати.

Стога, немој да је неко тражио паре назад. Незнање се плаћа, а вас који сте купили карту за концерт Ејми Вајнахус непознавање елементарних чињеница о њој и ризицима који постоје у вези њених концерта је коштала (у просеку) 40 евра. Можда вас то коначно научи да прекинете да некритички обожавате "имена".

(*)Наслов је асоцијација на један од Ејминих највећих хитова, "You know that I'm no good".

No comments: