1.8.11

Косово и Метохија - сажетак

Нисам ништа писао о догађајима на Косову и Метохији јер сам хтео да се неке ствари бар мало искристалишу и да евентуално видим у ком правцу иде читава ситуација. Што се овог другог тиче нисам склон да тренутно дајем прогнозе, али неке ствари су сада јасне.

Прво, Жељко Цвијановић је у праву: Тадић је Србима објавио рат! С тим што бих додао да он тај рат води прикривено откако је по налогу западних сила расформирао војску као министар одбране, полускривено откако је председник, а отворено од пре неколико дана. Три дана је ћутао док су Шиптари покушавали да потчине север Косова и Метохије, мислећи да ће све да се оконча по принципу "пој'о вук магарца", али му је зато требало пет минута да за паљење Јариња оптужи "криминалне елементе" и тако директно дуне у тикву Хашима Тачија. Верујем да је он више од Тачија био несрећан што су се Срби доле самоорганизовали и покварили шиптарске/НАТО планове јер је морао због тога поново да изиграва Србина. Но, ни глума му више не иде од руке, па је својим иступом поново охрабрио непријатеље Србије и пљунуо на своју земљу. Он није више легитимни председник, његова партија и њени сателити нису легитимне српске партије већ криминалне испоставе евроатлантске завере са циљем поробљавања и/или уништења Срба и као такве их треба третирати.

Друго, ниједна институција под његовом влашћу више није легитимна. Неке су већ почеле да се понашају у складу са Тадићевом објавом рата. Након пада Тадићевог режима биће потребно почети из почетка. Сви полицајци који су учествовали у спречавању протеста ових дана треба да добију отказ, њихове јединице расформиране. То се посебно односи на жандармерију као преторијанску гарду режима, као и на велики део БИА.

Треће, седница Скупштине је показала да од тзв. опозиције нема вајде. Где су они да организују макар нешто за Србе са Косова са циљем разбијања режимског мрака? О евентуалном одласку на барикаде да и не говоримо! Изгледа да је лакше седети у клупама, примати дневнице и бројати дане до летовања. Срећом, има и оних који знају шта им је дужност у оваквој ситуацији. Имајте то у виду када дође време да се заокруже листићи(мада мислим да време промена преко избора полако истиче и да ће бити потребно нешто друго).

Ситуација је и даље флуидна, али неке ствари су данас много јасније него пре десет дана и неки планови више неће имати прођу. Нека то буде само први корак ка општем освешћивању од наметнутих нам заблуда. А браћи са Косова и Метохије могу само да поручим да издрже.

No comments: