2.8.11

Косово и Метохија - преглед

Да почнем нечим што вероватно нисте очекивали: похвалом за неког из наше власти. Добро је да су Стефановић и Богдановић илегално ушли на Косово и Метохију. То је ипак једна порука упозорења за КФОР и Шиптаре, постоје и алтернативни путеви преко којих може много тога да се пренесе. А они нека размишљају где су...

Стефановић се данас обратио људима на барикадама. Да није било флоскула о "викенд ратницима" и сличним пропагандним бесмислицама Тадићевог режима говор би још могао да добије и прелазну оцену.

Да наивни не помисле случајно како је власт у Београду одједном престала да буде антисрпска брзо се побринуо Драгољуб Мићуновић који каже да су "Срби на Косову својим акцијама ослабили преговарачку позицију Београда". Рекао је истину, позиција Београда је била да тихо преда Косово и Метохију, али Срби што тамо живе то нису дозволили.

Најаве мобилизације од стране Тачија ме не плаше претерано јер Србе не брину шиптари већ КФОР, који је затражио појачање. Можемо само да нагађамо зашто...

Тренутно влада пат-позиција, како ће се из ње изаћи нико не зна. Знам само да се са српске стране никако не сме све оставити у рукама режима. Стални притисак мора да постоји да не спроведу своје идеје у дело, како са самог Косова тако и одавде. Наш народ доле је способан да тај притисак изврши, а ми?

No comments: