9.8.11

Косово и Метохија - преглед

Никакво изненађење да је режим у Београду издао Србе на Косову и Метохији одуставши од главних захтева и приставши на ситуацију у којој су Срби на Косову и Метохији остављени на милост и немилост међународним снагама. А како су се оне показале, видели смо.

Циљ режима је јасан: вратити ситуацију на Косову и Метохији на колосек „пузајућег признања“ преко тзв. „дијалога са Приштином“. Лично мислим да су се прерачунали овога пута и да је народ почео да се буди и да увиђа превару коју покушава да изведе режим Бориса Тадића. Сад, треба наћи некога ко ће искористити незадовољство.

Данас ће изабрани представници Срба на Косову и Метохији одлучити како даље. Мислим да је тешко бити паметан и саветовати им шта да раде. Њихове су главе у питању. Вероломност КФОР-а је добро позната, а опет ако одлуче да се одупру упркос свему остају у буквалном смислу те речи сами јер режим у Београду не само да им неће помоћи већ је најавио да ће помоћи њиховим убицама и тлачитељима. Шта год да одлуче неће бити добро али у таквој ситуацији смо сви ми захваљујући Тадићу и његовим сатрапима.

На крају бих мало прокоментарисао један текст Ане Радмиловић око којег се подигло мало прашине. Колега Сиви Соко је рекао да изгледа као да у њему провејава „дефетизам и безнађе“ и покушао да одбрани ауторку неким њеним другим текстовима. Жао ми је, али оно што је Ана Радмиловић написала је неодбрањиво са било ког становишта. Оно је далеко горе од обичног ширења дефетизма, оно је директно дување у исту тикву у коју дува Тачијева и НАТО пропаганда када причају о „криминалцима који контролишу север“. Ауторку ни 200 текстова одушевљења косовском Србима неће у мојим и у очима многих других опрати.

Док ово пишем стигла је вест да је одлука о барикадама на Косову и Метохији одложена. Одборници из Зубиног Потока траже изјашњавање Скупштине Србије. Ко ће посланике скупљати по разним летовалиштима? Ово је само напола шала, али нека неко из тзв. опозиције бар овај пут оправда своје постојање и искористи прилику да захтева од преговарача да изнесу црно на бело шта су они то договорили са КФОР-ом јер је јавност бомбардована полуинформацијама и контрадикцијама.

No comments: