8.9.11

У чему је сврха онда?

Шупљи челник исто тако шупље странке која себе представља као неку вајну опозицију дао је још један интервју у којем поново скоро ни на једно питање није конкретно одговорио. Није, међутим, успео а да не пусти по којег духа из боце, па смо тако добили и овај бисер:

А, шта је требало? Да се једини посвађам са ЕУ, а да њима остане мирно поље. Па, да ЕУ дан пред изборе каже да Тома не сме да победи, јер би поново пала берза.


Тако дакле, битно је да ти заседнеш у фотељу, а државни интерес ко шљиви! Али поред овога, ова изјава нам говори нешто још битније. Наиме, ако овде постоје странке и кандидати који "не смеју" победити због тога што то каже неко из иностранства поставља се питање шта ће нам онда избори? Или још боље, шта ће нам уопште држава? Да служи политичкој олигархији као полигон за богаћење?

Ова питања су пре свега упућена онима који себе сматрају патриотама и који рационализују ову и овакве изјаве причом како он, ето, то мора да ради јер "велики део народа је залуђен Европом". Ако је то и било тачно пре три године, данас уопште није, а ако не верују нека виде најновије изјаве Ивице Дачића у којима он покушава да се дистанцира од Брисела, то је бољи показатељ од било какве анкете. О томе да је сама "Европа" у проблемима толико озбиљним да је и њен сам опстанак доведен у питање да и не говоримо.

Дакле, чему све ово?

1 comment:

Gray Falcon said...

Не само из овог интервјуа, већ и процурелих америчких депеша и многих других ствари које Николић ради већ годинама, јасно је да и он припада оној политичкој класи којој је власт сама себи сврха, а народ и држава су само средства у остварењу тог циља.

Глас за СНС ће бити глас за продужетак окупације, баш као што је то био глас за СПС пре три године. Незнање више није и не може да буде изговор.