18.10.11

Мали али сигурни знаци пропадања жутог режима

Први - Мучени Томислав Николић изабрао једно од своја два детета. Верујем да му није било лако али сам убеђен да су најновија истраживања о паду популарности ЕУ у Србији помогла у "опредељењу". Наравно, није пропустио да нас застрашује смаком света у случају да се одрекнемо бриселског монструма, али толико дуго је градио позицију омиљеног опозиционара страних амбасадора да нема смисла да све то растури због ситнице зване мишљење сопственог народа. Треба га разумети.

Други - Евроатлантистички експоненти се поново труде да нам објасне како нам је без Косова и Метохије наводно боље. Да су бар оригинални па да изнесу неку нову флоскулу а не да попут покварене плоче врте ону "важни су људи, а не територије". И никако да нам објасне зашто се други не држе њиховог "мудрог" принципа.

Трећи - Вук Драшковић је постао главни гласноговорник евроатлантске булументе у Србији. Ових дана шири дефетизам и капитулантство према ЕУ у свакој новини спремној да објави његова тужна писанија. Јучерашњи текст је посебно љигав. Након једног бесрамног напада на патријарха Иринеја који се, о ужаса, усудио да каже како нема продаје вере за вечеру, односно предаје Косова за ЕУ, ова модерна потурица, онако са висине и користећи неодговарајуће историјске паралеле, покушава да нас учи како је идеал колаборација, удвориштво и саучесништво у уништавању сопственог народа. Патријарх српски бољи комплимент од напада ове моралне и људске ништарије није могао да добије. Нити ми бољи знак коначне пропасти евроалтантских квислинга, јер чега год је Вук Драшковић био главни заступник у јавности бесповратно је пропало. Зато хвала жутима на овом потезу.

2 comments:

Moj tzv. život said...

Volela bih da verujem da je tako, ali bojim se da neće biti; napraviće koaliciju sa nekim i ostaće...

Witch-king of Angmar said...

Ни то им неће помоћи. Систем вредности који промовишу је бесповратно компромитован тако да нова евентуална бирачка превара, ако је уопште могућа, не би била дугог века.