13.3.12

Како знамо да се ближе избори?

Данас треба да добијемо датум избора. Али чак и они који су престали да прате вести ће вероватно знати да ће они ускоро бити одржани.

Како? По присуству силних грађевинских и путних машина не само по великим главним улицама већ и по опскурним уличицама које немају име већ само служе да се аутомобили крећу у оквиру новобеоградских блокова и дођу до места за паркинг. Неко се одједном сетио да и таквим сокацима треба асфалтирање, иако на први поглед(и на осећај који имате док возите) то и не изгледа баш тако. Но, нема везе. Градски путари су увек ту да становништву учине медвеђу услугу, да му отежају вожњу аутомобилом и у оквиру блока верујући да људима никад доста гужве по улицама и да га додатно лише ионако оскудног паркинг простора. Све само да власт покаже да, ето, нешто ради. Још ћемо и доживети да, као у оном вицу, због великог интересовања грађана имамо репризу отварања моста на Ади.

Неколико пута сам, пола у шали, пола у збиљи, иритиран ко зна којом улицом затвореном за саобраћај због радова, рекао да ћу основати изборну листу за град Београд "Против поправки путева" чије би главно и једино предизборно обећање било да уколико освоји власт за њеног мандата неће бити ниједне поправке ниједне улице и да ћемо пустити са обраћај да тече нормално. Ко зна, можда нас има довољно да уђемо у градску скупштину. Ето, ова власт и од најтривијалније теме и најнеопходнијих ствари направи проблем за живот обичних људи.

А можда је управо то последња кап у препуној чаши? Историја је пуна владара и режима који су падали услед наизглед баналних разлога, ствари које обичног човека много више дотичу од високе политике. Штагод, само да им видимо леђа.

ПС Били смо скоро сви у фамилији прво заокупљени дететовим рођенданом па затим болесни. Отуд поново пауза у блогу. Сутра ћу да дам мало озбиљнију анализу наше опозиционе сцене.

No comments: