23.4.12

Дошли су до последњег уточишта

Доста медијске пажње је посвећено посети некадашњег градоначелника Њујорка Рудија Ђулијанија Београду на позив Александра Вучића и Српске напредне странке. То, наравно, није могло да прође без реакције од стране демократа, а нарочито садашњег градоначелника Београда Драгана Ђиласа који је након што је указао „дужно поштовање, подсетио да је Ђулијани подржавао НАТО агресију на Србију и српски народ и да је због њега „људи у Београду и даље живе у колективним центрима“.

Ко жуте не зна, помислио би да имају неке принципе. Ми који смо их упознали као злу пару знамо да је прича посве другачија. Наравно да је потез Вучића и напредњака срамотан. Ђилас и његова странка су на самом дну листе оних који преба да указују на потребу поштовања жртава НАТО агресије. Иста та странка господина Ђиласа је имала председника (кога су након његове смрти усвојили као идола којем се и дан данас клањају) који је давао јавну подршку истој тој НАТО агресији. Иста та странка је у циљу политичке дискредитације противника ангажовала човека који се за рат против Срба залагао још почетком деведесетих. Представници те и сателитских странака су у својим иступањима током 90-тих попут папагаја понављали пропагандне тезе против Србије и српског народа изношене од стране западних влада и њихових послушника у медијима и тиме учествовали у медијској припреми НАТО агресије. Иста та странка је за своје „најближе партнере“ прогласила државне творевине и личности које се својски труде да оно што је преостало од српског народа на Косову и Метохији као круну њиховог деценијског антисрпског деловања. И сад треба сви да поверујемо да су ти и такви људи напрасно и, гле случајности, пред изборе стекли неке моралне скрупуле. Није него!

Тешка срца морам признати да је Лењин био у праву када је рекао да је патриотизам последње уточиште хуља. Или макар, био је потпуно у праву када је реч о нашој хуљи Драгану Ђиласу.

ПС Тек да неко не помисли да подржавам напредњаке, понављам да је Вучићев поступак срамотан и да ако има нешто добро у Ђиласовом лицемерју то је да је оно разоткрило до које мере су Николић и Вучић продали душу евроатлантској сотони.

2 comments:

Gray Falcon said...

Лењин? Зар то није био Семјуел Џонсон? Било како било, увек је индикативно када се олош на власти позове на патриотизам; то заиста значи да им је крај близу.

Witch-king of Angmar said...

Не знам, чак сам и од америчких конзервативних коментатора видео да се тај цитат приписује Лењину.