17.5.12

Не разумем

Гледали смо његове активности претходне 4 године. Видели смо га како разбија сопствену странку након што је безуспешно покушао да јој разводни политику и ставове. Видели смо како оснива нову чија је главна карактеристика да нема јасан став ни о чему. Видели смо да није способан да иде до краја у својим активностима и да по обичају стане када треба да се крене најжешће. Видели смо да му је омиљена тактика шибицарење, калкулисање и седење на две столице. И, што је најбитније, видели смо како му се реторика не разликује од оних на власти. И поред тога, бомбардовани смо агитацијом да се за њега гласа као за "мање зло", уз подмукле и нескривене сугестије да се негласањем за њега гласа за Тадића.

Ја сам први поборник става да је идеалан кандидат једино човек који се види када се погледа у огледало. Али у овом случају није у питању кандидат који није савршен већ онај који нема ни најелементарније квалитете да буде изабран ни најосновније принципе у својим политичким ставовима и деловању. И зашто сада да ми гласачи погазимо своје? Зато што Николић није Тадић? Није ни Чеда па ми на памет не пада да му дам глас. Да "жути" немају власт на свим нивоима? А шта добијамо тиме што ће Николић задобити нешто мало ингеренција које му по Уставу припадају? Хоће ли имати петљу да их искористи на прави начин? Сви преседани говоре да неће.

Све аргументе које сам видео у прилог гласању за Николића у другом кругу председничких избора се укратко своде или на емоције или на наду, хватање за сламку. Тако су многи гласали 2000, искључивши мозак и предајући се фантазијама. А када се оне нису оствариле...Па видимо какво је духовно стање данас.

1 comment:

драгослав павков said...

Све је наравно онако како си написао, али моје је мишљење да режим морамо нападати ако хоћемо да га се решимо. Нико од нас двојице није крив што је "алтернатива" Тадићу Николић... Али, српски народ је одлучио да је то тако; можемо до сутра о томе како је народ непиосмен, инфантилан, пун рецидива османлијске прошлости, али - то је једноставно тако. Својевремено сам нспм, стандарду и неким другима послао текст о томе како бисмо ми, "људи из компјутера" требали да се организујемо и упозоравамо између осталог и на ликове попут Гробислава, чисто како се не би превише "отели... Није било интересовања да се објави, ваљда им је испод "нивоЈа". Ако те занима о чему је реч имаш на http://kocekoga.blogspot.com/2012/02/blog-post.html
Тако да... Мрка капа брате.