24.5.12

Имали сте, сад немате

Стара јеврејска клетва каже "Дабогда имао па немао". А савремена мудрост да човек схвати шта је имао тек када то изгуби.

Е па гледајући садашње покушаје из земље и иностранства да се изврда "НЕ" речено Борису Тадићу и његовој политици и он свеједно устоличи на власт, јесте ли схватили шта сте имали 90-тих? Ако нисте, ево нацртаћу вам: имали сте избор на изборима. А ви сте то проћердали тако што сте 2000. године изабрали да избор на изборима више немате. Владу вам не састављају партије из парламента већ стране амбасаде. Не верујете? Питајте министра полиције! Он је најобавештенији ту, а и у политичкој позицији да вам поручи оно што вам поручујем ја.

И даље не верујете? Дачић је најобичнија љига и његова реч не вреди пишљива боба? Па нисте сасвим у криву и зато вам дајем изјаву једне познате и популарне личности:

Ne čini li vam se da je Srbija danas srećnije društvo nego u vreme „mračnih“ devedesetih?

- Pokušavam da ne zaboravim redove za hleb, prazne samoposluge, plate od pet maraka... Ali čini mi se da sam tada lakše živeo! Mislim da su se ljudi više smejali, da su bolje živeli, lagodnije... Najviše me brine što u ovom tunelu ne vidim svetlu tačku. Vidimo svi gde su nas doveli ovi što smo ih podržavali i koji su na vlast došli zahvaljujući nama...
Нешто слично је изјавио Вилијам Шајрер поредећи Немачку пре и после Хитлера.

И докле ће то тако? Па док не кажете као Павле Вујисић у "Повратку Отписаних":"Хоћемо ли ми да прекинемо ову зајебанцију?" Што значи да престанете да прихватате улогу статиста у комеНдији званој "избори у Србији", поцепате сценарио и преузмете главну ролу која вам припада.

No comments: