8.6.12

Кратак осврт на ЕУРО 2012

Уз чини се никада мање помпе и доста неизвесности око изградње стадиона и остале инфраструктуре данас почиње Европско првенство у фудбалу. Наредне три недеље ће нам се колико-толико испунити летња празнина без фудбала.

Као никада до сада постоји изразити фаворит за освајање (а у овом случају и одбрану) трофеја, а то је Шпанија. Заиста, она у свакој линији има играче светске класе који могу да ушетају у било који тим на свету. Ово се поготово односи на средину терена где су Ћави, Инијеста, Алонсо, Фабрегас, Силва...Но фудбал не би био то што јесте када би суви квалитет углавном побеђивао, стога ни Шпанији није загарантована титула. Њихова слабост може бити напад то јест чињеница да су главни голгетери Торес и Виља, од којих је први у паду форме већ скоро две године, а други се тек опоравио од веома тешке повреде. 

Од селекција које би могле да их сруше издвојио бих:

  1. Португал: квалитет у свим линијама плус Кристијано Роналдо
  2. Немачка: традиционално добра у турнирском такмичењу
  3. Холандија: нападачки потенцијал без премца
Од осталих вредне помена су Француска и Енглеска. Код Француза је Блан увео мало реда али остаје да се види како ће то функционисати на великом такмичењу. Енглеска по традицији буде фаворит па разочара, сада им сви предвиђају крах, па ко зна...А ту је и Вејн Руни. Ако било која од осталих репрезентација узме првенство биће то прворазредно изненађење.

Толико за сада, ако буде нешто занимљиво у току такмичења огласићу се.

No comments: