8.6.12

Један од главних, не толико очигледних, задатака евентуално нове владе

Изјаве које је давао Ивица Дачић од 20. маја као и најновија од једног од коалиционих партнера СПС све више указују да је на делу покушај да се откаче "жути" и склопи коалиција са СНС. Све то наравно, може да буде и тврђење пазара и покушај да се испослује што већи утицај.

Претпоставимо, међутим, да се деси да се формира влада СНС-СПС-ДСС(или макар мањинска СНС-СПС уз подршку ДСС). Она ће пред собом имати многе очигледне и тешке задатке, од економије до Косова и Метохије. Један од њих пак, није толико очигледан али је важан као и било који од ових наведених.

У случају да дође до горепоменуте владе једина њена опозиција биће "жути блок" који већ сада не бира средства да се обрачунава са неистомишљеницима. Уколико дође до потпуног развлашћивања евроунијата наступиће хистерија каква није виђена у нашем политичком животу. По принципу "што горе то боље" гледаће на сваки начин да паралишу не само рад владе већ и свакодневни живот у Србији и да на крилима наступајућег хаоса, а уз свесрдну помоћ ЕУ/НАТО структура поново зајашу Србију.

Србија не може имати будућност уколико се стално налази само један изборни циклус далеко од потпадања под евроунијатску окупацију. Нова власт, ако имало у виду има дугорочну будућност Србије и српског народа, мора да приступи раскринкавању "жуте коалиције" и њеној делегитимизацији у очима широке јавности. Ово се не односи само на партије већ и на разне НВО и удружења грађана као и појединце који под плаштом "слободних интелектуалаца" и "независних аналитичара".

Око партија "жутице" посао ће бити лакши. Довољно је само објавити тајне документе о прегопворима које су водили о Косову и Метохији као и извештаја Викиликса о њиховим екскурзијама у страним амбасадама у Београду. О томе како су смишљено и за рачун својих тајкуна и страних фирми уништавали српску економију да и не говоримо. Има ту материјала за миленијумско робијање челника Демократске странке и њених сателита.

Нешто теже биће искоренити жуте медијске посленике и њихове произвођаче јавног мњења. На срећу, својим безобразним понашањем после другог круга председничких избора, сами су створили основу за њихово делелгитимисање. Битно је да напад на њих крене одмах и буде константан да људи не би заборавили њихова непочинства у овом периоду.

Поновићу оно што сам написао пре неколико месеци: "жута коалиција" није легитимна српска политичка опција. Она је део завере која има за циљ поробљавање српског народа и уништење његовог државног и државотворног капацитета. "Жути" нису политичка партија већ банда пљачкаша и уништитеља која не заслужује да буде само развлашћена већ и потпуно збрисана са политичке и јавне сцене, а период њене владавине проглашен социјално-историјском аномалијом  и болешћу. Они се не смеју третирати као легитимна политичка организације већ се против њих мора повести оштра политичка борба са циљем искорењивања њиховог начина мишљења и њиховог утицаја у јавности.

Имамо ли вође које ово увиђају или им поглед досеже само до наредних избора?

No comments: