30.8.12

Са чиме смо се суочавали и још се суочавамо

Богу хвала па нисам чуо ових година за Мајкла Добса. Један антисрпски пропагандиста мање-више не мења ствар. Јуче ми је запао за око једним својим текстом где је к'о бива, бранио српско становиште, а заправо је са 100% негативног става према Србима прешао на 99%. Онај један посто је, међутим, био довољан да се на њега отвори сезона лова од стране дежурних душебрижника:
Добс није морао дуго да чека на реакције на своје тврдње. Хамдија Ћустовић, потпредсник Конгреса северноамеричких Бошњака, написао је реаговање које је ДОбс поставио на свој блог. Ћустовић у реаговању захтева да се Добс извини и оптужио га да "попушта Србима".
Ћустовић је прави представник бошњачке "нације" и менталитета који њом доминира, а који се састоји у потпуно утврђеној имутабилној позицији "Бошњака" као "безгрешне жртве" и неприхватања да ико други има било какве легитимне аспирације, интересе и националне митове и трауме које је преживео. Одступања од те приче нема ни у најминималнијој могућој мери, ма колико особа која од ње одступала генерално била наклоњена "бошњачким" ставовима, а казна за то је лепљење етикета и изопштавање из "круга пријатеља". Слично је доживела и Анђелина Џоли од стране тзв. "мајки Сребренице" када се пронео глас да њен филм није довољно антисрпски.

И после кажу, помиримо се! Како? Како остварити помирење са оним који под тим појмом подразумева потпуно потчињавање његовим ставовима и који компромис дефинише као апсолутно слагање са његовим мишљењем?

Тај изопачени менталитет је и довео до рата у БиХ, а још је додатно појачан тиме што су "Бошњаци" поверовали у медијске митове о том рату. Он је извор аспирација да се укине Република Српска, главна препрека истинском помирењу и потнецијална клица новог оружаног сукоба. Све док он управља акцијама политичког вођства "Бошњака" оправдан је наш зид према њима, симболички који постоји данас и прави уколико за њим буде потребе. На њихово уже саздано од прича о "грађанској равноправности" и "европској будућности" смо се већ спуштавали.

No comments: